В училищата няма предмет „пътна безопасност“, въпреки че повечето ученици са активни участници в движението по пътищата. Тази материя попада в Часа на класа между всички останали теми за доброто възпитание и говоренето на "Вие" с учителите.

Mежду първи и трети клас децата научават как да делят с остатък, колко може да е дълга една хранителна верига и как да четат гатанки с разбиране, но когато си тръгнат от класната стая, тези деца попадат на улицата.

Някои от тях често се прибират сами - пресичат пешеходни пътеки, скачат по тротоари, минават през кръстовища. През уикендите карат велосипеди и тротинетки (не само в парка), понякога и директно на улицата.

Често на самите родители е трудно максимално коректно и ясно да обяснят на децата как трябва да пресичат на пешеходна пътека и от коя страна на платното да карат тротинетките си, особено ако не се шофьори.

Тогава на помощ идва популярното мече TEDI, което знае всичко за трафика и правилата за пресичане и възнамерява да го сподели с децата.

Сещате се кой е TEDI, нали? Синеокото мече, което обича да носи дънки и кецове, и чието лице грее от соковете и нектарите на марката Тимбарк от 2006 година насам.

TEDI влиза виртуално в класните стаи на децата от първи до трети клас за втора поредна година, за да им даде разбираеми и забавни инструкции как да бъдат адекватни участници в движението. То ще им обясни каква е разликата между пешеходец, водач и пътник например.

Образователната кампания „Пресичам безопасно с TEDI” започна миналата есен, тази година тя отново е активна, като симпатичното мече този път ще влезе в 40 училища.

Освен в класните стаи на ученици от София, Пловдив, Варна, Бургас, Ловеч и Велинград, TEDI ще отиде и при децата от Русе, Хасково, Стара Загора и Благоевград.

С помощта на инспектор Мария Ботева и инспектор Станислав Илиев от отдел Пътна полиция на МВР мечокът ще обясни на децата как да се движат безопасно по улиците посредством серия от мултимедийни интерактивни уроци.

Материалите са изготвени съвместно с експерти от Министерство на образованието и Пътна полиция, а инициатор е производителят на детските плодови напитки и зърнени закуски Тимбарк България, част от Маспекс.

Марката TEDI е известна с висококачествените си морковени и плодови нектари с добавени витамини А и C, които се произвеждат по най-модерна бутилираща технология с ниска пастьоризация, която запазва всички полезни вещества.

Симпатичното мече TEDI е популярният герой на марката. То се появява в рекламите и етикетите на продуктите, както и на различни събития на живо, и не пропуска да поиграе с децата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна е обкръжила руските сили в окупирания град Лиман

Падането му може да бъде най-голямата победа на Украйна на бойното поле след светкавичната контраофанзива

Нова двойка водещи ще води новините по БНТ

Досегашният водещ на новините Даниел Михайлов слиза временно от екран

Урсула фон дер Лайен: Газопроводът между България и Гърция е свобода от руската зависимост

От днес започва нова ера за България и Югоизточна Европа, заяви председателят на ЕК.

МОК: Руските спортисти, които не подкрепят войната, могат да се върнат към състезанията

Според президентът на МОК спортът трябва да бъде "нещо, което все още обединява хората и човечеството"

"Blonde" съживи мистериите около Мерлин Монро, но възмути някои зрители

Биографичният филм за Мерлин Монро се изкачи до върха на филмовата класация на Netflix още в първия ден, в който беше пуснат в платформата

Росен Христов: Пускането на интерконектора е стъпка напред, но не решава всички проблеми

Той определи интерконектора, по който ще тече азерски газ, като "много важен" за страната и за Европа.

Урсула фон дер Лайен пристигна в България за старта на газовата връзка с Гърция

Поводът е откриването на газовата връзка между България и Гърция, по която ще тече азерски газ

Днес е денят за размисъл преди предсрочните парламентарни избори

От полунощ до края на изборния ден не се допуска агитация за политически сили

The Freestyle: Въображението, капсулирано в прожектор

The Freestyle е като пълноценен 100-инчов смарт телевизор, който може да носите в раницата си