В училищата няма предмет „пътна безопасност“, въпреки че повечето ученици са активни участници в движението по пътищата. Тази материя попада в Часа на класа между всички останали теми за доброто възпитание и говоренето на "Вие" с учителите. 

Mежду първи и трети клас децата научават как да делят с остатък, колко може да е дълга една хранителна верига и как да четат гатанки с разбиране, но когато си тръгнат от класната стая, тези деца попадат на улицата. 

Някои от тях често се прибират сами - пресичат пешеходни пътеки, скачат по тротоари, минават през кръстовища. През уикендите карат велосипеди и тротинетки (не само в парка), понякога и директно на улицата. 

Често на самите родители е трудно максимално коректно и ясно да обяснят на децата как трябва да пресичат на пешеходна пътека и от коя страна на платното да карат тротинетките си, особено ако не се шофьори.

Тогава на помощ идва популярното мече TEDI, което знае всичко за трафика и правилата за пресичане и възнамерява да го сподели с децата. 

Сещате се кой е TEDI, нали? Синеокото мече, което обича да носи дънки и кецове, и чието лице грее от соковете и нектарите на марката Тимбарк от 2006 година насам. 

TEDI влиза виртуално в класните стаи на децата от първи до трети клас за втора поредна година, за да им даде разбираеми и забавни инструкции как да бъдат адекватни участници в движението. То ще им обясни каква е разликата между пешеходец, водач и пътник например. 

Образователната кампания „Пресичам безопасно с TEDI” започна миналата есен, тази година тя отново е активна, като симпатичното мече този път ще влезе в 40 училища. 

Освен в класните стаи на ученици от София, Пловдив, Варна, Бургас, Ловеч и Велинград, TEDI ще отиде и при децата от Русе, Хасково, Стара Загора и Благоевград.

С помощта на инспектор Мария Ботева и инспектор Станислав Илиев от отдел Пътна полиция на МВР мечокът ще обясни на децата как да се движат безопасно по улиците посредством серия от мултимедийни интерактивни уроци.

Материалите са изготвени съвместно с експерти от Министерство на образованието и Пътна полиция, а инициатор е производителят на детските плодови напитки и зърнени закуски Тимбарк България, част от Маспекс.

Марката TEDI е известна с висококачествените си морковени и плодови нектари с добавени витамини А и C, които се произвеждат по най-модерна бутилираща технология с ниска пастьоризация, която запазва всички полезни вещества.

Симпатичното мече TEDI е популярният герой на марката. То се появява в рекламите и етикетите на продуктите, както и на различни събития на живо, и не пропуска да поиграе с децата. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Авторът на разследването "Осемте джуджета" беше отличен от Държавния департамент на САЩ

Николай Стайков е съосновател на Антикорупционния фонд

Финландската премиерка посети нощен клуб след контакт със заразен, обвиниха я в "безотговорност"

Санна Марин бе подложена на критики от опозицията и трябваше да се извинява

Всяка партия ще има съветник в министерствата, които не ръководи

Вицепремиерите ще са петима, създават се две нови ведомства

Най-новият милиардер в Космоса: Бивш барабанист, който си търсеше половинка за пътуване до Луната

Юсаку Маезава е основател на най-големия японски ритейлър

Калина Константинова е номинирана за вицепремиер

Очаква се тя да отговаря за "дигиталната трансформация на държавната администрация"

БФС се намеси в сагата с АМ "Хемус": Спря правата на съдия, обвинен в изпиране на 53 млн. лв.

Става въпрос за Борислав Колев, който е топ рефер по футзал