Детето ви не знае как да пресича? Имаме интересно решение

В училищата няма предмет „пътна безопасност“, въпреки че повечето ученици са активни участници в движението по пътищата. Тази материя попада в Часа на класа между всички останали теми за доброто възпитание и говоренето на "Вие" с учителите.

Mежду първи и трети клас децата научават как да делят с остатък, колко може да е дълга една хранителна верига и как да четат гатанки с разбиране, но когато си тръгнат от класната стая, тези деца попадат на улицата.

Някои от тях често се прибират сами - пресичат пешеходни пътеки, скачат по тротоари, минават през кръстовища. През уикендите карат велосипеди и тротинетки (не само в парка), понякога и директно на улицата.

Често на самите родители е трудно максимално коректно и ясно да обяснят на децата как трябва да пресичат на пешеходна пътека и от коя страна на платното да карат тротинетките си, особено ако не се шофьори.

Тогава на помощ идва популярното мече TEDI, което знае всичко за трафика и правилата за пресичане и възнамерява да го сподели с децата.

Сещате се кой е TEDI, нали? Синеокото мече, което обича да носи дънки и кецове, и чието лице грее от соковете и нектарите на марката Тимбарк от 2006 година насам.

TEDI влиза виртуално в класните стаи на децата от първи до трети клас за втора поредна година, за да им даде разбираеми и забавни инструкции как да бъдат адекватни участници в движението. То ще им обясни каква е разликата между пешеходец, водач и пътник например.

Образователната кампания „Пресичам безопасно с TEDI” започна миналата есен, тази година тя отново е активна, като симпатичното мече този път ще влезе в 40 училища.

Освен в класните стаи на ученици от София, Пловдив, Варна, Бургас, Ловеч и Велинград, TEDI ще отиде и при децата от Русе, Хасково, Стара Загора и Благоевград.

С помощта на инспектор Мария Ботева и инспектор Станислав Илиев от отдел Пътна полиция на МВР мечокът ще обясни на децата как да се движат безопасно по улиците посредством серия от мултимедийни интерактивни уроци.

Материалите са изготвени съвместно с експерти от Министерство на образованието и Пътна полиция, а инициатор е производителят на детските плодови напитки и зърнени закуски Тимбарк България, част от Маспекс.

Марката TEDI е известна с висококачествените си морковени и плодови нектари с добавени витамини А и C, които се произвеждат по най-модерна бутилираща технология с ниска пастьоризация, която запазва всички полезни вещества.

Симпатичното мече TEDI е популярният герой на марката. То се появява в рекламите и етикетите на продуктите, както и на различни събития на живо, и не пропуска да поиграе с децата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ иска да преговаря с ГЕРБ първо за регулаторите и службите, а чак после за министри

ГЕРБ трябва да работят по-бързо и по-старателно в преговорите, смята Петков

18:49 - 27.02.2024
Важно днес

Борисов иска коалиционно споразумение с ПП-ДБ за следващите 3 години

Борисов иска преразпределяне на министерските постове

17:35 - 27.02.2024
Живот

Мъск плати сметка за 4000 пая, след като Tesla отказа поръчката в последния момент

Местна пекарна е щяла да загуби 2000 долара, когато Tesla се е отказала от пайовете точно преди доставката им

16:51 - 27.02.2024
Важно днес

Кой и защо пак плаши, че България и Западът може да пращат войски в Украйна

Премиерът Николай Денков отхвърли спекулациите, че това е било обсъждано в Киев

16:17 - 27.02.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през март 2024 г.

Дочакахме „Режимът", а междувременно книжните адаптации продължават с пълна сила

16:00 - 27.02.2024
Важно днес

След 3 изборни провала: ГЕРБ си върна разжалвания бивш кмет на Благоевград

Атанас Камбитов отново ще е общински лидер на ГЕРБ-Благоевград

15:10 - 27.02.2024
Важно днес

Погребалните агенции в Русия отказват да участват в поклонение пред Навални

Екипът на Навални не открива място за публично сбогуване с него

14:30 - 27.02.2024