Детският празник продължава през целия юни с куклен театър в Централните хали

Детски събития с образователен, творчески и развлекателен характер очакват най-малките гости в новото градско пространство за култура „Сцена Централни хали“.

Всеки уикенд през юни, на сутеренния етаж в емблематична сграда, от Kaufland са подготвили за посетителите богата и разнообразна програма, подходяща за цялото семейство.

Кукленият театър „Чудната къщичка“ на театрална къща „Мариета и Марионета“ ще постави старта на юнската детска програма в Халите за децата между 2 и 8 години. Събитието е с вход свободен и ще се проведе на 8 юни от 11 часа.

В неделя водещата на предаването по Нова телевизия „Социална мрежа“ Милена Янинска и специалистът по детско четене Валентина Стоева ще отговорят на важния за всички четящи деца и техните родители въпрос „За каква възраст е тази книжка?“.

Всички, които искат да разберат повече за детското четене, книгите и всички важни аргументи при избора на заглавие, могат да се включат на 9 юни (неделя) 2024 г. от 11:30 ч. на „Сцена Централни хали“. Образователното събитие се организира в партньорство с най-голямата детска книжарница в България Greenwich Junior, които обещават много интересни събития всяка неделя до края на юни.

Следващият уикенд, на 16 юни, децата ще се впуснат по стъпките на археолозите с образователната лекция „Истории от Древна Сердика“, която ще е с участието на Полина Стоянова от Регионалния исторически музей - София.

В събота на 22 юни от 17 часа малчуганите ще се потопят в приказката „Маргаритка и вкусната храна“. Заедно с Маргаритка ще прочетат избран откъс от текста и след това в детската работилничка ще изработят героите от приказката, както и малки плодове и зеленчуци. Всеки участник ще получи специален стикер и ще има възможността до си снима с Маргаритка.

На 23 юни малчуганите могат да се включат в работилницата „Аз съм дизайнер“ и заедно с дизайнерката Яна Аргиропулос да направят първата си корица за книга. Детската програма за месеца ще завърши с образователното събитие „Четем заедно“, което ще запали интереса на най-малките гости на „Сцена Централни хали“ по четенето на художествена литература.

Допълнителна информация за културната програма на „Сцена Централни хали“, както и детайли за предварителна регистрация и билети за отделните събития ще бъде регулярно публикувана на www.sofia-hali.bg и в социалните мрежи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Властите започват евакуация на хора, които живеят в района на Гара Елин Пелин (Обновена)

По първоначална информация има пострадали.

18:41 - 25.07.2024
Европейски дневници

България е доникъде с предложенията за еврокомисари, а ЕК даде краен срок

България все още е в следизборна безизходица и не е ясно какво ще се случва с кандидатите за еврокомисари

17:40 - 25.07.2024
Важно днес

"Александровска" болница спира аутопсиите - моргата е препълнена

Това може да блокира работата по разследвания, алармира прокуратурата

17:02 - 25.07.2024
Млада България

Защо 25% от поколението Z водят родителите си на интервюта за работа

В сравнение с поколенията преди тях, Gen Z имат по-особено отношение към работата

16:34 - 25.07.2024
Бизнес

OTP Group, част от която е и Банка ДСК, e най-добре представящaта се банка в Европа, според S&P

OTP Group оглави първата класация на S&P Global Market Intelligence за най-добре представящите се банки в Европа за 2023 година

15:59 - 25.07.2024
Важно днес

ПП-ДБ поискаха създаването на парламентарна комисия срещу кмет на ГЕРБ

В мотивите към проекта се посочва, че жители на Доспат и представители на местния бизнес твърдят, че са "жертви на множество случаи на репресия от страна на кмета.

15:58 - 25.07.2024
Европейски дневници

ЕК завежда дела срещу България в съда на ЕС заради няколко нарушения

ЕК е завела три дела срещу България по различни законодателни нарушения

15:10 - 25.07.2024