"Бриджит Джоунс" се завръща с Рене Зелуегър, Хю Грант и Ема Томпсън

Както казва самата Бриджит Джоунс, "всеки знае, че дневниците са пълни с глупости", но пък за сметка на това от написаното в тях стават и прекрасни филми. Толкова прекрасни, че скоро ще започнат снимките по четвъртата част на комедията.

В главните роли отново ще видим Рене Зелуегър и Хю Грант, а Ема Томпсън, която се появи в последния филм "Бебето на Бриджит Джоунс", ще участва и тук. Сред останалите нови лица са Лио Удол ("One Day", "The White Lotus") и Чуетел Еджиофор ("12 Years a Slave").

Това ще е първото завръщане на Рене Зелуегър във филм след ролята ѝ в биографичната драма "Джуди", за която спечели "Оскар" през 2020.

Голямото отсъствие в обявения списък с актьорите този път е Колин Фърт - любимият Марк Дарси на Бриджит Джоунс - което разочарова част от феновете.

А причината за това не е в нежелание, а в сюжета на литературния оригинал от писателката Хелън Филдинг.

Книгата "Бриджит Джоунс: Луда по момчето" от 2013 г. показва как продължава животът на главната героиня без нейния съпруг.

Премиерата на филма по романа е планирана за неслучайна дата - 14 февруари 2025 г.

Зрителите отново ще се срещат с Бриджит, която вече е на 50 години, майка на две деца и е... вдовица след смъртта на Марк Дарси.

От продуцентското студио не са коментирали доколко новият филм ще следва сюжета на едноименната книга, но стана ясно, че авторката Хелън Филдинг е написала сценария.

Двукратната носителка на "Оскар" Рене Зелуегър ще се превъплъти в ролята на Бриджит Джоунс, а Грант, който не участваше в третия филм, ще се завърне в ролята на Даниел Клийвър.

Ема Томпсън, която дебютира като отчаяната гинеколожка в "Бебето на Бриджит Джоунс", също ще се завърне.

Според предварителните данни - Лио Удол ще играе по-младия обект на обожание от страна на Бриджит.

Наскоро писателката Хелън Филдинг заяви, че е решила да "премахне" Дарси от поредицата, защото не е искала Бриджит да се превърне в "самодоволна омъжена жена" - съдба, която самата тя определя за крайно отчайваща.

Изданието "The Independent" отбелязва, че светът доста се е променил от последните любовни драми на Джоунс.

Дали все още ще се бори със своята обсебеност от теглото си, приема на алкохол и броя на калориите в един променен свят, изпълнен с технологии и нови норми? Всичко това ще стане ясно в Деня на влюбените, през 2025-та.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

"Германия на германците. Чужденците - вън" и хитлеристки поздрави провокираха разследване на службите за сигурност

17:36 - 24.05.2024