Домашен арест за мъжа, обвинен в заплахата срещу Ива Митева Снимка: © Булевард България

26-годишният Любомир Яков, който беше задържан и обвинен за отправянето на заплаха срещу председателя на 46 НС Ива Митева, ще бъде пуснат под домашен арест.

Решението е на Софийския районен съд, който отказа да приеме искането на прокуратурата за най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Яков беше арестуван в петък вечер, часове след като председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов оповести за получената заплаха за живота на Ива Митева. Йорданов обвърза инцидента със скандалите около първото гласуване на промените в закона за НСО, които трябваше да сложат край на задължителната охрана на главния прокурор, и определи случилото се като "политическа демонстрация за сплашване".

Очаква се прокуратурата да обжалва решението на СРС по мярката за неотклонение на Яков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024
Важно днес

Пак отложиха делото за мярката на бившата шефка на "Митниците" Петя Банкова и Стефан Димитров

Последното заседание също беше отложено, след като защитничката на Банкова - Аделина Натина, не се яви в съда заради болест.

11:03 - 16.04.2024
Важно днес

Гори историческата сграда на фондовата борса в Копенхаген

Това се случва ден след 5-годишнината от пожара в Нотр Дам

10:38 - 16.04.2024
Живот

Цветелина Цекова за силата да сътвориш смисъл от болката

Когато си тръгва от насилието, взима част от него със себе си и благодарение на таланта и вътрешната си сила, го превръща в оръжие срещу самото него.

09:59 - 16.04.2024