ДПС: Предсрочни избори ще има - въпросът е какво ще правим дотогава Снимка: © Ахмед Ахмедов - на снимката е между Йордан Цонев и Карадайъ

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ определи свикването на предсрочни парламентарни избори за неизбежно, докато участваше в консултациите при президента Румен Радев.

Той все пак даде заявка, че ДПС "няма да бяга от отговорност" в оставащите дни от живота на 47 Народно събрание - без да споменава конкретно в какво ще се изразява тя.

"За да бъде променена формулата, по която се конструират изобщо процесите в политическия терен, са нужни са предсрочни избори. Нужна е нова основа, за да има нова къща. Предишната основа задава грешен модел, крива къща. Но докато се стигне до предсрочните избори, много е важно какво има да се прави. Ние носим нашата отговорност и не бягаме от нея. Предсрочни избори ще има, да. Въпросът е какво правим до изборите", каза Мустафа Карадайъ.

Той обвини действащото правителство в оставка, че е създадено с погрешна логика на "омраза, противопоставяне, разделение и реваншизъм" и затова не е издържала.

"Ние сме отговорна политическа партия със скромния 32-годишен опит в българския политически живот. В такива кризисни сиутации винаги ДПС е играело основна отговорна роля", беше самооценката на Карадайъ.


ГЕРБ пренесе предизборната си кампания на консултациите при Радев

Кирил Петков постави условие пред Радев за подкрепа на нов кабинет с 3-тия мандат


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024