Съдът остави в ареста нападателя на 18-годишната Дебора от Стара Загора (Обновена) Снимка: © Screenshot/БНТ

Адвокатите на Георги Георгиев, който е обвинен за нападението срещу 18-годишната Дебора с макетен нож, настояват той да бъде пуснат на свобода. По техни данни резултатите от ДНК експертизата и от трансологичната експертиза сочат, че мъжът не е извършителят на престъплението и доказват, че той не е бил в апартамента на момичето по време на инцидента.

"Аз се запознах с резултата от ДНК експертизата. Там е посочено, че няма какъвто и да е биологичен материал. Да, това е вярно. Няма какъвто и да е биологичен материал по дрехите на Георги, за които дрехи прокуратурата твърди, че бил в нощта на нападението срещу Дебора. Намерената трасеологична експертиза - стъпка от обувка - категорично не е на Георги нито по вид, нито по размери. Това е резултатът от трасеологичната експертиза", казва неговият защитник Валентин Димитров, цитиран от БНТ.

Въпреки това районният съд в Стара Загора остави в ареста Георгиев. В понеделник съдът гледа мярката за неотклонение на обвиняемия при закрити врата след искане на прокуратурата. Заседанието беше временно отложено, тъй като поради авария токът в сградата спря.

Георги Георгиев е обвиняем за делото, свързано с бруталното насилие над 18-годишно момиче в Стара Загора. Той ще бъде съден и за още четири закани за убийство срещу потърпевшата. По-рано Районната прокуратура обедини две от разследванията срещу 26-годишния мъж - за нанасяне на средна телесна повреда и за закани с убийство.

По неофициална информация от свидетелски показания, Георгиев е бил откаран от родното си село към Стара Загора в нощта на нападението, като се твърди, че е бил откаран до дома на Дебора и по-късно е взет оттам. Сред доказателствата са събрани и справки от мобилен оператор, които потвърждават, че телефонът му е бил на местопроизшествието по времето на извършеното престъпление, посочва БНТ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Спасителни екипи издирват президента на Иран след инцидент с хеликоптер (Обновена)

Към момента няма информация какво е състоянието на Ебрахам Раиси

16:36 - 19.05.2024
Важно днес

Киев обвинява Русия, че атакува цивилни в Харковска област

Русия включи евтини, но смъртоносни планиращи бомби във войната в Украйна

11:46 - 19.05.2024
Живот

Адв. Мария Шаркова и спортът, който ѝ спаси живота

Move Her Mind, или защо жените трябва да спортуват

11:11 - 19.05.2024