Столичният “Капитан Кук” открива сезона със звездна изненада за почитателите на висококачествената кухня.

В продължение на 6 дни шеф Цезар Карлос ще приготвя по 10 различни ястия за гостите на ресторанта. Нито едно от тях няма да е предварително известно, нито ще се повтаря, а ще зависи изцяло от вдъхновението на темпераментния венецуелец с 20 години практика зад гърба си в най-престижните ресторанти на Испания и Европа. Сред тях, освен Bon Amb, удостоен с цели две звезди на Мишлен, се нареждат и други “институции на добрия вкус” като ресторант Rodat и La Perla de Xabia във Валенсия.

За мен най-голямото вдъхновение са продуктите. Цветът и текстурата на месото на прясна дива риба ме карат да се чувствам като художник, застанал пред платно. Майсторството започва още от разрязването, преминава през избора на начин на приготвяне и подходящите подправки, така че едновременно да се запази и подсили вкуса и аромата на този природен шедьовър. Това е истинско преживяване, с което започвам рано сутрин и адреналинът е толкова висок, че дълго след като приключа работа, още мисля за всяка порция” - споделя шеф Карлос.

Той се приготвя за своя гастрол на българската кулинарна сцена от една седмица, за да се настрои към местната култура, традиции и вкус.

“Изключително важно за моя стил на работа е да опозная типа на хората, които ще опитат моите ястия. Искам да знам възможно най-много за техните вкусове, предпочитания и начина, по който са възпитали небцата си. Затова от една седмица наблюдавам отблизо как действа шеф Слави Бучков, говорим си много за клиентите на “Капитан Кук”, какво поръчват, как обичат да им се приготвя храната, какви са навиците им. И от това, което виждам, знам, че ме чака голямо предизвикателство, защото те са свикнали на изключително високо качество на продуктите и приготвянето им", казва шеф Карлос.

"А и като цяло вие, българите, сте с изострени сетива, защото кухнята ви е интересна, богата и пикантна, имате едни от най-добрите пресни зеленчуци, които съм срещал. И не само това - поне тук, в Капитан Кук - и рибата, и морските деликатеси, и телешкото месо са на високо европейско ниво и това дава много възможности. Надявам се да зарадвам клиентите на ресторанта с различни интерпретации, които да отговорят на високите им очаквания”, каза още той.

За шеф Слави Бучков, който от години отговаря за превръщането на “Капитан Кук” в един от най-добрите български ресторанти с традиция в приготвянето на пресни риби и телешко месо, срещата с шеф Карлос е сбъдната професионална мечта. Двамата говорят на един и същ кулинарен език и едновременно с това има много нови неща, които той може да внесе като практика от звездния шеф.

С визитата на шеф Цезар Карлос, “Капитан Кук” поставя началото на поредица от звездни гостувания, които да обогатят кулинарното изживяване в ресторанта.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Жълт код за значителни валежи е обявен за Западна България

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево

08:44 - 18.04.2025
Важно днес

Християнският свят отбелязва най-тъжния ден в годината - Разпети петък е

Великден съвпада за православни и католици през тази година

08:19 - 18.04.2025
Спорт

Знаменита вечер за “Ман Юнайтед” с обрат и девет гола в Лига Европа

Хари Магуайър стана герой за "червените дяволи"

01:00 - 18.04.2025
Политика

Тръмп обеща 100% сделка за митата с ЕС, докато посреща Мелони в Белия дом (Обновена)

Американският президент е приел поканата на Мелони да посети Рим

21:07 - 17.04.2025
Важно днес

Вярващи с призив към БПЦ заради ‘Ту-туу’. Патриархът лаконичен - Борисов не бил богослов

Имровизацията на Борисов в Страстната седмица възмути много вярващи

20:33 - 17.04.2025
Коли

Hyundai Inster: джобен размер, големи възможности

Hyundai позиционира електрическия Inster като градски боец

19:06 - 17.04.2025
Важно днес

Въпреки провала във вота на недоверие МЕЧ ще опита да свали Киселова като председател на НС

Според Василев Нататалия Киселова била "председателя на Пеевски" в този парламент

18:15 - 17.04.2025
Важно днес

Властта пак си иска скъпия ток от въглища, но не и пазарни цени за бита

Правителството все пак се надява да спаси второ плащане по ПВУ

18:08 - 17.04.2025