Столичният “Капитан Кук” открива сезона със звездна изненада за почитателите на висококачествената кухня.

В продължение на 6 дни шеф Цезар Карлос ще приготвя по 10 различни ястия за гостите на ресторанта. Нито едно от тях няма да е предварително известно, нито ще се повтаря, а ще зависи изцяло от вдъхновението на темпераментния венецуелец с 20 години практика зад гърба си в най-престижните ресторанти на Испания и Европа. Сред тях, освен Bon Amb, удостоен с цели две звезди на Мишлен, се нареждат и други “институции на добрия вкус” като ресторант Rodat и La Perla de Xabia във Валенсия.

За мен най-голямото вдъхновение са продуктите. Цветът и текстурата на месото на прясна дива риба ме карат да се чувствам като художник, застанал пред платно. Майсторството започва още от разрязването, преминава през избора на начин на приготвяне и подходящите подправки, така че едновременно да се запази и подсили вкуса и аромата на този природен шедьовър. Това е истинско преживяване, с което започвам рано сутрин и адреналинът е толкова висок, че дълго след като приключа работа, още мисля за всяка порция” - споделя шеф Карлос.

Той се приготвя за своя гастрол на българската кулинарна сцена от една седмица, за да се настрои към местната култура, традиции и вкус.

“Изключително важно за моя стил на работа е да опозная типа на хората, които ще опитат моите ястия. Искам да знам възможно най-много за техните вкусове, предпочитания и начина, по който са възпитали небцата си. Затова от една седмица наблюдавам отблизо как действа шеф Слави Бучков, говорим си много за клиентите на “Капитан Кук”, какво поръчват, как обичат да им се приготвя храната, какви са навиците им. И от това, което виждам, знам, че ме чака голямо предизвикателство, защото те са свикнали на изключително високо качество на продуктите и приготвянето им", казва шеф Карлос.

"А и като цяло вие, българите, сте с изострени сетива, защото кухнята ви е интересна, богата и пикантна, имате едни от най-добрите пресни зеленчуци, които съм срещал. И не само това - поне тук, в Капитан Кук - и рибата, и морските деликатеси, и телешкото месо са на високо европейско ниво и това дава много възможности. Надявам се да зарадвам клиентите на ресторанта с различни интерпретации, които да отговорят на високите им очаквания”, каза още той.

За шеф Слави Бучков, който от години отговаря за превръщането на “Капитан Кук” в един от най-добрите български ресторанти с традиция в приготвянето на пресни риби и телешко месо, срещата с шеф Карлос е сбъдната професионална мечта. Двамата говорят на един и същ кулинарен език и едновременно с това има много нови неща, които той може да внесе като практика от звездния шеф.

С визитата на шеф Цезар Карлос, “Капитан Кук” поставя началото на поредица от звездни гостувания, които да обогатят кулинарното изживяване в ресторанта.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Стрелецът от Грац планирал атаката в бившето си училище в детайли, бил обсебен от бойни видеоигри

Масовата стрелба от 10 юни отне живота на девет ученици и една преподавателка

19:18 - 12.06.2025
Важно днес

Желязков смята за "позакъснели, но правилни" действията на Митов във Варна

Премиерът сравни насилието над арестувания мъж с агресията над протестиращите през 2020 г.

18:51 - 12.06.2025
Важно днес

Нова размяна на ранени войници между Украйна и Русия

Всички прибрали се украински военни се нуждаят от лечение

17:37 - 12.06.2025
Важно днес

Затвор за бивш министър в Хърватия по дело на Лаура Кьовеши

Габриела Жалац сама е признала вина, за да намали присъдата си

17:33 - 12.06.2025
Технологии

Фаталната първа катастрофа на "най-сигурния пътнически самолет" Boeing Dreamliner

Самолет на Air India с 242 души на борда се разби малко след излитане от Ахмедабад

17:00 - 12.06.2025
Важно днес

Доган губи и името "ДПС-ДПС" по предложение на Киселова и Пеевски

Председателят на НС предлага преименуване по искане на Делян Пеевски

16:21 - 12.06.2025
Важно днес

Подкрепата за еврото расте, но липсата на информация оставя отворена врата за фалшиви новини

Все повече хора гледат на членството в еврозоната като на естествена следваща стъпка на интеграция в ЕС

16:09 - 12.06.2025