Столичният “Капитан Кук” открива сезона със звездна изненада за почитателите на висококачествената кухня.

В продължение на 6 дни шеф Цезар Карлос ще приготвя по 10 различни ястия за гостите на ресторанта. Нито едно от тях няма да е предварително известно, нито ще се повтаря, а ще зависи изцяло от вдъхновението на темпераментния венецуелец с 20 години практика зад гърба си в най-престижните ресторанти на Испания и Европа. Сред тях, освен Bon Amb, удостоен с цели две звезди на Мишлен, се нареждат и други “институции на добрия вкус” като ресторант Rodat и La Perla de Xabia във Валенсия.

За мен най-голямото вдъхновение са продуктите. Цветът и текстурата на месото на прясна дива риба ме карат да се чувствам като художник, застанал пред платно. Майсторството започва още от разрязването, преминава през избора на начин на приготвяне и подходящите подправки, така че едновременно да се запази и подсили вкуса и аромата на този природен шедьовър. Това е истинско преживяване, с което започвам рано сутрин и адреналинът е толкова висок, че дълго след като приключа работа, още мисля за всяка порция” - споделя шеф Карлос.

Той се приготвя за своя гастрол на българската кулинарна сцена от една седмица, за да се настрои към местната култура, традиции и вкус.

“Изключително важно за моя стил на работа е да опозная типа на хората, които ще опитат моите ястия. Искам да знам възможно най-много за техните вкусове, предпочитания и начина, по който са възпитали небцата си. Затова от една седмица наблюдавам отблизо как действа шеф Слави Бучков, говорим си много за клиентите на “Капитан Кук”, какво поръчват, как обичат да им се приготвя храната, какви са навиците им. И от това, което виждам, знам, че ме чака голямо предизвикателство, защото те са свикнали на изключително високо качество на продуктите и приготвянето им", казва шеф Карлос.

"А и като цяло вие, българите, сте с изострени сетива, защото кухнята ви е интересна, богата и пикантна, имате едни от най-добрите пресни зеленчуци, които съм срещал. И не само това - поне тук, в Капитан Кук - и рибата, и морските деликатеси, и телешкото месо са на високо европейско ниво и това дава много възможности. Надявам се да зарадвам клиентите на ресторанта с различни интерпретации, които да отговорят на високите им очаквания”, каза още той.

За шеф Слави Бучков, който от години отговаря за превръщането на “Капитан Кук” в един от най-добрите български ресторанти с традиция в приготвянето на пресни риби и телешко месо, срещата с шеф Карлос е сбъдната професионална мечта. Двамата говорят на един и същ кулинарен език и едновременно с това има много нови неща, които той може да внесе като практика от звездния шеф.

С визитата на шеф Цезар Карлос, “Капитан Кук” поставя началото на поредица от звездни гостувания, които да обогатят кулинарното изживяване в ресторанта.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Третият човек в йерархията на "Хамас" е убит, твърди Вашингтон

Иса е и един от военните ръководители на кървавото нападение от 7 октомври, при което обявената от САЩ и ЕС за терористична организация "Хамас" уби над 1000 души

09:34 - 19.03.2024
Важно днес

Делян Добрев се пита защо "един Тагарев да ни прати на избори"

Депутатът от ГЕРБ "не е голям оптимист" за бъдещето на управлението

09:31 - 19.03.2024
Важно днес

Условна присъда за депутата от ДПС Димитър Аврамов по 12-годишно дело за подкуп

Аврамов е осъден условно за срок от една година, с три години изпитателен срок.

08:35 - 19.03.2024
Важно днес

Отново пренареждат жълтите павета

Вадят се метални лайсни, от които шофьори се оплакват, че пукат гумите на колите им.

08:07 - 19.03.2024
Важно днес

Крайният срок, в който преговорите за правителство "трябва" да бъдат финализирани, изтича

В понеделник Мария Габриел прие мандата от президента Румен Радев.

07:40 - 19.03.2024
Важно днес

Митрополит Николай обяви, че няма да се кандидатира за патриарх

„Не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква"

21:48 - 18.03.2024
Важно днес

НАТО строи база с размерите на град в Румъния

След като бъде завършена, базата ще бъде с размерите на малък град, с площ от почти 3000 хектара и общ периметър от 30 километра.

19:33 - 18.03.2024
Важно днес

Путин тържествува за “Нова Русия” с непризнатите от света окупирани територии

В понеделник вечер започна концерт по случай 10-годишнината от незаконното анексиране на Крим от Русия.

19:21 - 18.03.2024
Важно днес

България осъди остро незаконния вот за президент на Русия в окупирани територии

Външното министерство не признава вота в окупираните територии на Украйна, в Молдова и Грузия

16:58 - 18.03.2024