Джеф Безос дари 100 млн. долара на Доли Партън за добри дела

Собственикът на Amazon Джеф Безос, дари на музикалната легенда Доли Партън 100 милиона долара, които тя да управлява и да насочи към благотворителна организация по свой избор.

Това са пари "без условия", уточни той.

„Това, което е направила за децата, ограмотяването и толкова много други неща, е просто невероятно“, каза 58-годишният Безос на церемония, която води заедно с приятелката си, ТВ водещата Лорън Санчес.

„Винаги съм казвала, че се опитвам да давам парите си там, където ми е сърцето, и мисля, че вие ​​правите същото“, каза Партън. „Ще направя всичко възможно да направя добри неща с тези пари. Благодаря ти, Джеф."

През 1988 г. Партън създава фондация Dollywood, а чрез програмата The Imagination Library 76-годишната звезда помага на деца от целия свят да имат достъп до книги.

Тя беше силен защитник на ваксинацията и подкрепи разработването на ваксината на Moderna чрез дарение от 1 милион долара на университета Вандербилт.

Това не е първи подобен акт на Джеф Безос. Той даде по 100 милиона долара на готвача Хосе Андрес, чиято кухня осигурява храна на хора в засегнати от бедствия райони по света, и на Ван Джоунс - политически коментатор по CNN, бивш съветник на Барак Обама и основател на Dream.Org - платформа в помощ на хора, които имат нужда от правна защита, зелени идеи и повече възможности за децата.

Безос, четвъртият най-богат човек в света със състояние от 123,9 милиарда долара, увеличи благотворителната си дейност, след като се оттегли като главен изпълнителен директор на Amazon.com Inc. миналата година.

Той фокусира по-голямата част от вниманието си върху климатичните промени чрез своя Фонд за Земята - отдели 10 милиарда долара по тази линия. Безос дари 200 милиона долара на Националния музей на въздуха и космоса Смитсониън.

Твърди се също, че милиардерът се интересува от придобиването на отбора по американски футбол Уошингтън Редскинс, вероятно заедно с музикалния магнат Jay-Z като инвеститор.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024