Дженифър Анистън осъди грозните коментари на Джей Ди Ванс срещу бездетните жени Снимка: © Getty Images

Злополучно старо интервю на кандидата за вицепрезидент на САЩ Джей Ди Ванс по адрес на Камала Харис се превърна в тема на разгорещен спор в социалните мрежи, в който задочно се включи и актрисата Дженифър Анистън.

Ванс си позволява да коментира по доста груб начин факта, че Камала Харис няма свои родни деца - въпреки че тя и съпругът Дъг Емхоф ѝ отглеждат син и дъщеря от първия му брак.

Записът на Ванс е от 2022 г. и е в интервю пред Тъкър Карлсън, популярния водещ на Fox News, който беше уволнен заради загубата на дело за клевета.

В ефир Джей Ди Ванс определя Харис за част от група "бездетни жени, които отглеждат котки" без пряко отношение към бъдещето на Америка. Обвинява жените без деца и за това, че са "нещастни в личния си живот заради своите избори и сега искат да направят и останалата част от страната нещастна".

"Цялото бъдеще на Демократите ще бъде контролирано от хора без деца. И какъв е смисълът да оставим страната си на хора, които не се интересуват от нея?", казва още Ванс в интервюто си от 2022. По това време той е кандидат за Сената - първата политическа позиция, която той заема.

Репликите му бяха припомнени малко след като той беше номиниран за вицепрезидент от Републиканците, а Камала Харис стана фаворит за президентската номинация на Демократите след оттеглянето на Джо Байдън.

55-годишната актриса Дженифър Анистън реши да отговори от първо лице на Ванс. Самата тя споделя публично за собствените си проблеми със зачеването и опитите си да забременее чрез дълги и тежки ин витро процедури.

Г-н Ванс, моля се дъщеря Ви да има късмета един ден да има собствени деца. Надявам се, че няма да ѝ се наложи да се подлага на изкуствено оплождане като втори вариант. Защото вие се опитвате да ѝ отнемете и това“, пише Анистън.

Актрисата от "Приятели" многократно е ставала обект на медийни атаки за това, че няма деца. Когато дойде разводът с Брад Пит, последва и лавината от спекулации, че Анистън е изоставена, защото "не може да му роди дете" или че нарочно не иска да стане майка, за да не рискува кариерата си.

През 2022 г. тя реши да разкаже колко много опити е правила да забременее между 30-40 годишна възраст- но не е успяла заради биологични причини.

"Беше наистина тежко. Подлагах се на инвитро оплождане, пиех китайски чай, правих всичко, за което можете да се сетите. Бях изцяло отдадена. Бих дала всичко, ако някой ми беше казал навремето: "Замрази яйцеклетките си, ще си направиш услуга". Тогава просто не мислих за това. И ето къде съм сега. Повече няма какво да се направи"

"Ако не бях преминала през това, никога нямаше да се превърна в човека, който ми е писано да бъда“, допълва още тя.

През 2016 г. Анистън написа и подробна статия за това колко много ѝ е повлиял медийният фокус върху евентуална бременност.

"Огромното количество ресурси, които в момента се изразходват от пресата, за да се установи дали съм бременна, показва, че се поддържа представата, че жените са непълноценни, неуспешни или нещастни, ако не са омъжени и нямат деца", пише Анистън тогава.

Кандидатът за вицепрезидент на Републиканската партия Джей Ди Ванс е против правото на аборт, дори в случай на кръвосмешение или изнасилване. Според него изключение трябва да се допуска едва когато животът на майката е в опасност.

Той обаче смята, че отделните щати трябва да могат да избират сами какво да бъде законодателството им спрямо абортите.

Джей Ди Ванс стана известен с книгата и "Hillbilly Elegy", в която описва детството си в един от най-бедните региони на Охайо. Самият той е отгледан от своята баба, след като майка му изпада от криза в криза заради зависимост от наркотици и проблематични връзки с мъже.

Ванс е женен и има три деца, съпругата му е родена в семейство на индийски емигранти - каквато е и майката на Камала Харис. През 2019 г. той решава да приеме католицизма (впрочем - Джо Байдън е католик по рождение).

Опитът му да прокарва консервативни възгледи през обидни стереотипи за жените се сблъска с критики и сред някои представители на Републиканската партия.

Други иронизират Ванс с това, че католическите монахини също са се отказали от възможността да родят деца, за да се отдадат на Бог, който самият той почита.

В социалните мрежи му напомнят и че не всички бездетни жени са такива по личен избор, а поради проблеми със зачеването или поради други тежки заболявания.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024