Джони Деп загуби делото срещу "Сън", които го нарекоха "насилник" на Амбър Хърд Снимка: © Getty Images

Джони Деп загуби делото за клевета, което заведе срещу британския таблоид „Сън“, неговия издател News Group Newspapers (NGN) и главния редактор Дан Уутън. То започна заради публикувана през април 2018 статия, описваща го като „насилник“ на бившата му съпруга Амбър Хърд.

Върховният съд в Лондон отсъди, че медията е твърдяла „истината“ и отказа да присъди компенсация на звездата от „Карибски пирати“ за нанесени щети по репутацията му, предадоха BBC и The Guardian.

Съдия Андрю Никъл обяви, че защитата е доказала, че публикуваният материал и твърденията в него са били „верни по същество“.

"Абсолютни лъжи": Започна делото на Джони Деп срещу в. "Сън" за клевета

„Достигнах до тези заключения, след като прегледах в детайли 14-те инцидента, на които се позовава защитата, както и на общи съображения, които ищецът поиска да взема под внимание“, добави той.

Дълго чаканото решение бе публикувано онлайн в понеделник – повече от три месеца след като съдът завърши изслужванията в края на юли.

Веднага след обявяването на решението от NGN излязоха с изявление, в което казват, че в. „Сън“ вече над 20 години отстоява правата на жертвите на домашно насилие и ще продължава да го прави. „Тези жертви никога не трябва да бъдат заглушавани и благодарим на съдията за внимателните съображения. Благодарим и на Амбър Хърд за нейния кураж, свидетелствайки в съда“.

57-годишният актьор и 23 години по-младата звезда от „Аквамен“ сключиха брак през 2015 г. 15 месеца след това обаче Хърд поиска развод. Тя твърди, че е била жертва на насилие и описа няколко отделни случая, в които Деп ѝ е посягал.

Актьорът от „Карибски пирати“ също свидетелства, а това сториха негови приятели и роднини, както и такива на Хърд. Няколко бивши и настоящи техни служители също говориха в съда. Един от тях бе портиерът от къщата им в Лос Анджелис – Алехандро Ромеро. Той каза, че Елън Мъск е идвал в дома им по няколко пъти на седмица, като това ставало между 23 ч. и полунощ. По думите му – визитите на основателя на SpaceX започнали през март 2015. Накрая той вече имал собствено дистанционно за гаража.

Елън Мъск посещавал Амбър Хърд, когато Джони Деп не бил у дома: Свидетелски показания на един портиер

В заключителните си аргументи през юли адвокатът на Деп – Дейвид Шърборн, каза, че клиентът му иска да „изчисти името си“. Защитата, в лицето на Саша Вас, заяви, че „няма съмнения, че г-н Деп редовно и систематично е насилвал своята бивша съпруга. "Определението, че той е „насилник“, е напълно вярно“.

Елън Мъск предложил постоянна охрана на Амбър Хърд срещу Джони Деп


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024