Снимка: © Getty Images

Компанията за спортни залози Efbet е изпратила оферта за финансиране на ФК "Левски" с 8,5 милиона лева на година, но под условие - "промяна в собствеността на клуба" и "нужда от нов генерален спонсор". 

Писмото е подадено от изпълнителния директор на дружеството Митко Тодоров. Съсобственици в Efbet са братята Цветомир и Боян Найденови, по чийто сигнал прокуратурата започна разследването срещу Васил Божков за укриване на такси от лотарийната му дейност. Божков е и главен спонсор на отбора, а Георги Попов - член на съвета на директорите на "Ню Геймс" - е формален собственик на клуба. Божков и Попов бяха арестувани в Обединените арабски емирства на 31 януари. 

От Efbet заявяват готовност да се върнат като генерален спонсор на "Левски", като посочват, че са го правили "с уважение и удоволствие в продължение на няколко години, преди да бъдат сменени принудително след идването на Георги Попов като собственик на клуба". 

В писмото на компанията ПФК "Левски" е наречен "символ на българския футбол и родния спорт". 

"При положение, че от Ваша страна е налице съгласие Efbet отново да стане генерален спонсор на клуба, от наша страна имаме готовност да вложим средства в размер на 8,5 милиона лв. с ДДС на година, но в случай че има промяна в собствеността на клуба и последният има нужда от нов генерален спонсор", се казва в съобщението до изпълнителния директор на клуба Павел Колев. 

От "Левски" са върнали отговор до Efbet, в който пишат, че "предложението ще бъде разгледано по същество от Управителния съвет при първа възможност, в случай че настъпи поставеното условие - промяна в собствеността на клуба". 

Ръководството на клуба допълва, че предложената помощ не е обвързана с посочване "на кого следва да бъде прехвърлена собствеността". 

"За да избегнем спекулации, публикуваме до всички полученото писмо, тъй като то засяга както отбора, така и всички фенове. Така поставеното условие е изцяло в компетенциите на мажоритарния собственик на клуба. „ПФК Левски“ активно търси решение за гарантиране на финансовата си стабилност и оценяваме всяко реално предложение, което може да бъде изпълнено и да помогне на отбора", се казва в информацията от ръководството на отбора. 

Преди дни Павел Колев обяви, че в касата на клуба има само 200 000 лв., а месечните задължения към НАП са в размер на 143 хиляди лв. По думите му - опитът да открие дарителска сметка за постъпления от фенове на клуба е бил неуспешен заради "рестрикции от една определена банка". 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Възраждане" провали първото заседание на работната група за "зеления сертификат"

От партията на Костадинов искаха да излъчат заседанието на живо във Facebook

Дете с аутизъм вдъхнови нова версия на популярна мобилна видеоигра

"Joe Danger" помага на 8-годишния Джак да се справи със стреса

Петков: За 10 г. трябва да обърнем реториката със Скопие, ЕС е обнадежден

"Българите в Северна Македония ще влязат в конституцията им и ще имат равни права с останалите"

Столичното метро трябва да плати над 3 млн. лв. сметка за ток, общината иска помощ от държавата

Това е 3 пъти повече в сравнение със същия период преди година

Асен Василев атакува работодателите, които не знаят как да плащат адекватни заплати

"Тук работникът не можел да изкара 710 лв., в Гърция спокойно изкарват по 1000 евро"

Цацаров предупредил 10 дни по-рано за оставката си Радев и всички партии в 47 НС без ПП и "Да България"

"Ако само аз съм причината корупцията да цъфти, ок, подавам оставкa"

Не е само Ахелой - германски антиваксъри правят комуна и в Парагвай

"Убежище от 5G, кемтрейлс, флуорираната вода, задължителните ваксини и здравните мерки"