Егмонт ще почете международния ден на "Междузвездни войни" с 4 нови книги от сагата Снимка: © Егмонт

На 4 май светът отбелязва неофициалния празник на един от най-обичаните кино и литературни светове – този на "Междузвездни войни". Тази година издателство "Егмонт“ се включва в инициативата с обявяването на четири непубликувани до момента манга издания от сагата.

Първата книга, която вече е налична в търговската мрежа на издателството се казва "Star Wars: Легенди за Люк Скайуокър". Тя събира всепризнати японски създатели на манга стила, които адаптират истории от едноименния роман на световноизвестния Кен Лиу. Авторите Акира Фукая, Харуичи, Субару, Такаши Кисаки и Акира Химекава вдъхват живот на някои от най-впечатляващите митове за рицаря джедай и хвърлят нова светлина върху личността му.

Второто издание е "Star Wars Великата република: На ръба на равновесието", том 1 и 2. То е част от мащабен издателски проект, фокусиран върху изцяло нова ера в разказите на "Междузвездни войни". Сюжетът се развива векове преди сагата на семейство Скайуокър в епохата на Великата република.

Експанзията сред звездите е в своята връхна точка. Като доверени пазители на мира, всеизвестните джедаи защитават Републиката и огряват пътя на онези, които изследват най-мрачните кътчета на галактиката.

Първи том ни среща с младия рицар джедай Лили Тора-Аси непосредствено след Хиперпространственото бедствие. Тя е назначена да помага на разселени цивилни да се установят на Банчии, новонаселена планета в системата Инугг, далеч във Външния пръстен. Банчии е дом и на нов джедайски храм. В търсене на баланс между грижите за пристигащите заселници и загадките на този отдалечен лагер, Лили Тора-Аси ще се изправи пред неподозирано изпитание.

Том 1 на изданието ще откриете в "Егмонт" в края на юни, а том 2 в края на август.

Четвъртата книга е "Star Wars: Лея, принцесата на Олдерон". Тя разказва историята за това как Лея Органа се присъединява към бунта срещу злата Империя.

Младата принцеса прекарва дните си, като помага на нуждаещите се и се подготвя за церемонията, на която ще декларира намерението си един ден да управлява Олдерон. Но докато Лея работи, за да докаже, че е достойна за трона, тя забелязва, че родителите ѝ все повече се отчуждават от нея. След като научава тайните им, Лея трябва да направи избор между отговорността си към народа на Олдерон и желанието си да спаси галактика, смазана от управлението на Империята.

"Star Wars: Лея, принцесата на Олдерон" ще е налична в края на октомври.

Всички книги са преведени от Ненко Генов.

Приятно четене и нека силата бъде с вас!

star wars, международен ден на междузвездни войни, йода, бебе йода, Дигитални артисти пресъздадоха героите от "Междузвездни войни" в Balenciaga

,,Нека силата бъде с вас": Марк Хамил даде гласа си за украинско приложение за въздушна тревога


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024