Екатерина Захариева и Георги Свиленски са с Covid-19 Снимка: © МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е дала положителен резултат на PCR тест за Covid-19, съобщиха от МВнР.

"Тя е в добро общо състояние и ще изпълнява задълженията си дистанционно. По време на изолацията ще я замества зам.-министър Петко Дойков", обявиха от ведомството.

Петко Дойков вече преболедува коронавируса през ноември миналата година, когато Захариева се изолира като контактно лице.

Последната публична изява на Захариева беше на 9 март, когато се срещна с председателя на Надзорния съвет на Инвестиционния фонд на „Три морета“ - полякинята Беата Дашинска-Музичка. На срещата беше обсъдено привличането на повече инвестиции в региона в рамките на инициативата.

С коронавирус е и зам.-председателят на парламентарната група на БСП и шеф на предизборния щаб Георги Свиленски. Той е приет във ВМА с начален стадий на пневмония, но състоянието му е стабилно, съобщават NOVA и "24 часа".

Заради болничния престой и карантината след него Свиленски, който е водач на листата на социалистите в столичния 24-и МИР, най-вероятно ще пропусне поголямата част от предизборната кампания. Все още не е ясно кой ще го замести начело на щаба. Под въпрос е и дали ще успее да се включи в заключителното заседание на 44-ото народно събрание на 25 март.


Туроператори поискаха държавата да плаща отменени почивки в Занзибар


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024