Екипът на А1 събира рекордна сума по програмата за дарителство на работното място през 2023 г. - тя възлиза на 86 995 лева. Впоследствие компанията добавя още 50 хил. лева към даренията на служителите.

Така собщата сума от 136 955 лева A1 ще подкрепи 11 социални каузи и организации. Програмата се осъществява в партньорство с фондация BCause.

Редовните дарения на работното място в телекома се случват от 2003 г. насам. Програмата е семпла и удобна - всеки служител може да избере сума по избор от месечната си заплата в полза на една или повече социални каузи.

Сферите, които екипът на А1 подкрепя, са детското здраве, по-доброто образование, уязвими възрастни хора, екология и защита за животните.

„Фонд за лечение и рехабилитация на деца" е най-предпочитана кауза от служителите на телекома, 35% от даренията отиват към нея. Целта ѝ е подпомагане на родителите на непълнолетни деца с хронични заболявания за финансиране на лечение и редовни медицински процедури.

Компанията взема предвид обратната връзка от своите служители и така след последното допитване в екипа през изминалата година в програмата са добавени две нови организации с екологична насоченост, като с това възможните каузи вече са 11 на брой.

Дарителството на работното място е една от най-дългосрочните инициативи на компанията. Всяка година щедростта на нашите служители ме изненадва приятно и ме кара да се чувствам горда, че съм част от този екип. Все повече служители искат да работят за компании, чиито ценности съвпадат с техните. Осигуряването на лесна за използване платформа за дарение на работното място ни помага да създадем истинска култура на даване и правене на добро.“, казва Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ на А1 България.

През 2023 г. в програмата са се включили рекорден брой дарители от А1 – над 400, като техният брой за последните 2 години е нараснал с над 25%. Увеличило се е и средното месечно дарение, като за миналата година то е на стойност 28 лева, а рекордът за ежемесечно дарение от един служител е 200 лева.

„Щастливи сме, че вече 20 години сме заедно с А1 и хората в компанията в пътя им на дарители по ведомост. Компанията отбеляза нов успех през изминалата 2023 г., плод на последователността на сърцатия екип, който поздравяваме. Резултатите са не само в рекордното увеличение на броя дарители и финанси, но и в устойчивостта, която това носи на организациите-получатели - за да се грижат по-добре за болни деца и за такива в риск, за възрастни, за природа и за образование.“, сподели Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause.

Освен позитивната обратна връзка от екипа, доказателство за успеха на програмата е „златният“ знак за дарителство и доброволчество, най-високото отличие на наградите Годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители“, организирани от bCause, БАУХ, БДВО и БАКСОС.

В допълнение на дарителството по ведомост А1 ежегодно организира многобройни инициативи в полза на социални каузи за своите служители. Примери за такива са „Ден на доброто“, включващ и благотворителен базар, както и общо 1600 доброволчески часа, инвестирани от екипа за различни акции в полза на обществото.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кабинетът на Нетаняху реши да спре дейността на "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024