Журналистът Емил Спахийски ще поеме оперативното управление на изданията от медийната група "Телеграф". Позицията му в компанията-шапка е директор "Съдържание и бизнес развитие". 

Новите му функции ще покриват разработването и изпълнението на редакционната стратегия на вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“ и информационна агенция „Монитор“.

Новината за привличането му към компанията идва няколко месеца след като 100% от дяловете на "Вестник Телеграф" ЕООД бяха придобити от "Нет инфо", част от Нова Броудкастинг Груп. До март 2021 г. вестникарските издания бяха собственост на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски през дружеството "Интръст". 

Досега Емил Спахийски беше колумнист и политически наблюдател във в. "Труд". Кариерата му в печатните медии продължава почти 30 г., като е преминал през вестници като "Сега", "Труд", "24 часа", списанията "Егоист" и FHM, и др. 

Емил Спахийски има опит като сценарист на документално и игрално кино, както и като режисьор. Сред филмовите заглавия, с които се свързва неговото име, са: „Съдилището“, „Клуб млади приятели на Съветския съюз“, „Часовникът на Брежнев“, „Тъгувай само в краен случай“, „На крачка от върха“, „Икар от Кочериново“. Като редактор и сценарист е работил по телевизионните формати „Един за друг“, „Столичани в повече“, Survivor България и Българската Коледа.

Носител е на множество отличия, сред които „Черноризец Храбър“ на Съюза на българските издатели, Наградата „Паница“ за отразяване на войната в Косово и Македония и „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Има дипломи от НВУ "Васил Левски", по журналистика от СУ "Св. Климент Охридски" и по кино и ТВ режисура от Югозападния университет в Благоевград. Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина