Емил Спахийски става директор по съдържанието на медийната група "Телеграф"

Журналистът Емил Спахийски ще поеме оперативното управление на изданията от медийната група "Телеграф". Позицията му в компанията-шапка е директор "Съдържание и бизнес развитие".

Новите му функции ще покриват разработването и изпълнението на редакционната стратегия на вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“ и информационна агенция „Монитор“.

Новината за привличането му към компанията идва няколко месеца след като 100% от дяловете на "Вестник Телеграф" ЕООД бяха придобити от "Нет инфо", част от Нова Броудкастинг Груп. До март 2021 г. вестникарските издания бяха собственост на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски през дружеството "Интръст".

Досега Емил Спахийски беше колумнист и политически наблюдател във в. "Труд". Кариерата му в печатните медии продължава почти 30 г., като е преминал през вестници като "Сега", "Труд", "24 часа", списанията "Егоист" и FHM, и др.

Емил Спахийски има опит като сценарист на документално и игрално кино, както и като режисьор. Сред филмовите заглавия, с които се свързва неговото име, са: „Съдилището“, „Клуб млади приятели на Съветския съюз“, „Часовникът на Брежнев“, „Тъгувай само в краен случай“, „На крачка от върха“, „Икар от Кочериново“. Като редактор и сценарист е работил по телевизионните формати „Един за друг“, „Столичани в повече“, Survivor България и Българската Коледа.

Носител е на множество отличия, сред които „Черноризец Храбър“ на Съюза на българските издатели, Наградата „Паница“ за отразяване на войната в Косово и Македония и „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Има дипломи от НВУ "Васил Левски", по журналистика от СУ "Св. Климент Охридски" и по кино и ТВ режисура от Югозападния университет в Благоевград.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"Спаси София" публикувa автобиографиите на новите кадри в общинските дружества

В четвъртък с гласовете на ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" и отцепниците от "Възраждане" бяха сменени бордовете на шест ключови общински фирми.

19:39 - 16.07.2024
Кино и сериали

Том Круз виси от борда на самолет в поредна смела каскада за "Мисията невъзможна"

На разпространен в социалните мрежи видеоклип се вижда как 62-годишният актьор се държи за долната част на жълт биплан Stearman

18:48 - 16.07.2024
Важно днес

15 къщи изгоряха в пловдивското село Отец Паисиево, Голям пожар има и в Стрелча

Пожарникари и доброволци се надпреварват с пламъците и горещото време в цялата страна.

18:08 - 16.07.2024
Важно днес

Българин стана единственият ученик в света с "двойно злато" от олимпиади по биология и химия

Виктор Лилов е единственият европеец в топ 10 на Международната олимпиада по биология за 2024 г.

17:13 - 16.07.2024
Важно днес

Гърция ограничава работата на някои работещи заради високите температури

Мярката в Гърция ще се отнася за редица професии, сред които строители, доставчици на храна и куриери

17:10 - 16.07.2024