Емил Спахийски става директор по съдържанието на медийната група "Телеграф"

Журналистът Емил Спахийски ще поеме оперативното управление на изданията от медийната група "Телеграф". Позицията му в компанията-шапка е директор "Съдържание и бизнес развитие".

Новите му функции ще покриват разработването и изпълнението на редакционната стратегия на вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“ и информационна агенция „Монитор“.

Новината за привличането му към компанията идва няколко месеца след като 100% от дяловете на "Вестник Телеграф" ЕООД бяха придобити от "Нет инфо", част от Нова Броудкастинг Груп. До март 2021 г. вестникарските издания бяха собственост на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски през дружеството "Интръст".

Досега Емил Спахийски беше колумнист и политически наблюдател във в. "Труд". Кариерата му в печатните медии продължава почти 30 г., като е преминал през вестници като "Сега", "Труд", "24 часа", списанията "Егоист" и FHM, и др.

Емил Спахийски има опит като сценарист на документално и игрално кино, както и като режисьор. Сред филмовите заглавия, с които се свързва неговото име, са: „Съдилището“, „Клуб млади приятели на Съветския съюз“, „Часовникът на Брежнев“, „Тъгувай само в краен случай“, „На крачка от върха“, „Икар от Кочериново“. Като редактор и сценарист е работил по телевизионните формати „Един за друг“, „Столичани в повече“, Survivor България и Българската Коледа.

Носител е на множество отличия, сред които „Черноризец Храбър“ на Съюза на българските издатели, Наградата „Паница“ за отразяване на войната в Косово и Македония и „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Има дипломи от НВУ "Васил Левски", по журналистика от СУ "Св. Климент Охридски" и по кино и ТВ режисура от Югозападния университет в Благоевград.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023

Бертран Бонело показва какво се случва, когато научната фантастика срещне любовта

Срещаме се с френския режисьор, за да разберем повече за любопитната комбинация от мелодрама и научна фантастика

16:24 - 03.10.2023

"Щурм Z": Наказателните отряди за пияни и неизпълнителни руски войници

Малцина от изпратените в "Щурм Z" оцеляват на бойното поле

16:01 - 03.10.2023

Св. Синод не може да отвори руската църква в София, защото няма правомощията

Св. Синод изразява "надежда", че руската църква в София може да бъде отново отворена.

15:24 - 03.10.2023

Трима учени взеха Нобеловата награда за физика за откритие в света на електроните

"Вече можем да отворим вратата към света на електроните"

15:07 - 03.10.2023

Бившият директор на Abercrombie & Fitch е обвинен в сексуална експлоатация на мъже

След разкрития на Би Би Си, Abercrombie & Fitch започва разследване. на

14:51 - 03.10.2023