EON от Vivacom – ще гледаме Олимпиадата с Eurosport 4К и спортна статистика на живо

Сигурно сте сте забелязали, че Eurosport излъчват по доста странен начин и с непредвидимо програмиране мачовете от Уимбълдън. Не знаем кой е виновен за това и каква е пазарната логика на канала, за да постъпи така.

Има обаче едно смекчаващо вината обстоятелство, макар и не за всички. В мрежата на Vivacom, и по специално за абонатите на новата услуга на телекомуникационния оператор – платформата EON – се излъчва каналът Eurosport 4К, а за клиентите на IPTV, той е добавен в допълнителния пакет 4K Ultra. Правилно - става дума за картина с ултрависока резолюция.

Трудно се описва картина, но един поглед е достатъчен, за да разберете, че 4К е изживяване от нов порядък. Дотолкова, че не сме сигурни дали искаме чак толкова детайлно да виждаме особеностите и козметичните дефекти по лицата на тенисистите. Това в кръга на шегата, разбира се, а сериозно – ултрависоката резолюция ви дава реално усещане за въртенето на топката, липсва каквото и да е замазване дори и на елементи, които са трудни за възпроизвеждане и от най-добрите телевизори, каквито са мрежите по кортовете, например.

Това е незаменимата част от гледането на тенис в UHD формат. И не става въпрос само за Уимбълдън, на 23 юли започват Олимпийските игри в Токио, които ще се излъчват в същия формат.

Eurosport 4K предаваше цялата програма на централния корт на "мейджъра" в Лондон, като EON позволява да се гледат и предишните мачове, които много лесно достъпвате на екрана ви, без да се налага да ровите по менютата - благодарение на възможността за връщане на канала до 7 дни назад. Предишните парчета от програмата са подредени хронологично, а един червен курсор ви ориентира за актуалното излъчване.

Едно от ценните неща в EON е, че има бутон, чрез който „извиквате“ доста подробна статистика във всеки момент от играта. Бутонът представлява нещо като земно кълбо или топка - въпрос на гледна точка. Когато го натиснете, вадите плочка с надписи, която ви показва подробна статистика за мача - същата, която телевизиите не държат никога достатъчно дълго, за да се ориентира човек какво се е случило с играта.

За Уимбълдън статистиката е активна за мъжките мачове, от които остана само финалът между Новак Джокович и Матео Беретини на 11 юли. Ако гледате на запис, през същото меню, ще видите акумулирана информация за всичко, което се е случило по време на играта - двойни грешки, успеваемост от първи и от втори сервис, уинъри, ретури и т.н.

Същото меню между другото важи и за излъчването през EON на мачовете от европейското първенство по футбол. Там информацията е още по-интересна, защото ви дава, например, имената на всички играчи на терена. И ако най-важната част и на Евро 2020, и на Уимбълдън предстои, но пък и свършва скоро, то Олимпиадата идва.

EON е иновативна телевизия, която пристига със сет топ бокс, който прави обикновените телевизори „умни“, а умните стават още по-лесни за употреба. EON приемникът представлява хардуер с качена предварително и оптимизирана Android TV, възможност да теглите и ползвате приложения от Play Store, да стриймвате съдържание чрез вграден Chromecast, да достъпвате обновяваща се видеотека от над 15 000 заглавия в различни жанрове, и накрая – ако искате, можете да гледате и телевизия на живо.

Най-високият пакет*, който Vivacom предлага, има 210 телевизионни канала линейна телевизия, от които над 80 са HD, и предлага достъп до едни от най-интересните видео каталози, сред които собствената Arena Play, HBO On Demand, Pickbox NOW, Hopster, Nickelodeon On Demand, Discovery On Demand и много други.


Прочетете още:

EON от Vivacom: Да направим обикновения телевизор умен, а от умния да вземем всичко

EON включва нова функция за футболните фенове по време на Евро 2020


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024