Сигурно сте сте забелязали, че Eurosport излъчват по доста странен начин и с непредвидимо програмиране мачовете от Уимбълдън. Не знаем кой е виновен за това и каква е пазарната логика на канала, за да постъпи така.

Има обаче едно смекчаващо вината обстоятелство, макар и не за всички. В мрежата на Vivacom, и по специално за абонатите на новата услуга на телекомуникационния оператор – платформата EON – се излъчва каналът Eurosport 4К, а за клиентите на IPTV, той е добавен в допълнителния пакет 4K Ultra.  Правилно - става дума за картина с ултрависока резолюция.

Трудно се описва картина, но един поглед е достатъчен, за да разберете, че 4К е изживяване от нов порядък. Дотолкова, че не сме сигурни дали искаме чак толкова детайлно да виждаме особеностите и козметичните дефекти по лицата на тенисистите. Това в кръга на шегата, разбира се, а сериозно – ултрависоката резолюция ви дава реално усещане за въртенето на топката, липсва каквото и да е замазване дори и на елементи, които са трудни за възпроизвеждане и от най-добрите телевизори, каквито са мрежите по кортовете, например.

Това е незаменимата част от гледането на тенис в UHD формат. И не става въпрос само за Уимбълдън, на 23 юли започват Олимпийските игри в Токио, които ще се излъчват в същия формат.

Eurosport 4K предаваше цялата програма на централния корт на "мейджъра" в Лондон, като EON позволява да се гледат и предишните мачове, които много лесно достъпвате на екрана ви, без да се налага да ровите по менютата - благодарение на възможността за връщане на канала до 7 дни назад. Предишните парчета от програмата са подредени хронологично, а един червен курсор ви ориентира за актуалното излъчване.

Едно от ценните неща в EON е, че има бутон, чрез който „извиквате“ доста подробна статистика във всеки момент от играта. Бутонът представлява нещо като земно кълбо или топка - въпрос на гледна точка. Когато го натиснете, вадите плочка с надписи, която ви показва подробна статистика за мача - същата, която телевизиите не държат никога достатъчно дълго, за да се ориентира човек какво се е случило с играта.

За Уимбълдън статистиката е активна за мъжките мачове, от които остана само финалът между Новак Джокович и Матео Беретини на 11 юли. Ако гледате на запис, през същото меню, ще видите акумулирана информация за всичко, което се е случило по време на играта - двойни грешки, успеваемост от първи и от втори сервис, уинъри, ретури и т.н.

Същото меню между другото важи и за излъчването през EON на мачовете от европейското първенство по футбол. Там информацията е още по-интересна, защото ви дава, например, имената на всички играчи на терена. И ако най-важната част и на Евро 2020, и на Уимбълдън предстои, но пък и свършва скоро, то Олимпиадата идва.

EON е иновативна телевизия, която пристига със сет топ бокс, който прави обикновените телевизори „умни“, а умните стават още по-лесни за употреба. EON приемникът представлява хардуер с качена предварително и оптимизирана Android TV, възможност да теглите и ползвате приложения от Play Store, да стриймвате съдържание чрез вграден Chromecast, да достъпвате обновяваща се видеотека от над 15 000 заглавия в различни жанрове, и накрая – ако искате, можете да гледате и телевизия на живо. 

Най-високият пакет*, който Vivacom предлага, има 210 телевизионни канала линейна телевизия, от които над 80 са HD, и предлага достъп до едни от най-интересните видео каталози, сред които собствената Arena Play, HBO On Demand, Pickbox NOW, Hopster, Nickelodeon On Demand, Discovery On Demand и много други.


Прочетете още:

EON от Vivacom: Да направим обикновения телевизор умен, а от умния да вземем всичко  

EON включва нова функция за футболните фенове по време на Евро 2020


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед