Живеем във време, в което вещите, за които харчим пари, трябва не просто да ни вършат работа, но и да “мислят” като нас. Разбира се, не те самите (или поне не засега), но със сигурност марките, които стоят зад тях. С годините разбрахме, че не всеки бизнес, който има вдъхновяващи реклами, е готин. И че не всичко, което хвърчи, има криле. За да са адекватни към промените в света, марките трябва да се съобразяват с някои нови правила, като например:

• да не обещаваш очевидно невъзможни неща,
• да не злоупотребяваш с труда на хората,
• да си отговорен към природата,
• да реагираш на несправедливостите и да имаш позиция.

Особено трудно е в света на модата и красотата. Естетическият идеал и манията за дълъг, дори вечен живот завземат колективното съзнание. Много бизнеси са фокусирани върху това да подмладяват, да заличават следите от времето, да рестартират, да регенерират.

Esthederm, мнения, грижа за кожата

В морето от утопии, има една френска марка, която не ви предлага да се борите с годините. Eshtederm е висок клас френска козметика, част от голямото семейство на NAOS, в което влизат още Etat Pur и Bioderma. Компанията има почти философски подход към красотата и стареенето. Esthederm не обещава да промени пътя на времето, нито да ви превърне в портрет на Дориан Грей, както често се случва с прекомерното ползване на естетичната медицина.

Подходът на Esthederem е честен и открит. “Годините са неизбежни, но ги обичаме и начинът, по който се грижим за себе си, предопределя и как се чувстваме. Възрастта не е наш враг – а сила. Всяка бръчка по лицето ни е белег на емоция, урок от живота. Положителният подход вдъхва увереност, сила и самочувствие”, казва Ирина Белчева, маркетинг мениджър на марката за България от дебюта ѝ преди 5 години у нас, а от скоро и в Хърватска.

Това не означава, разбира се, че трябва да изоставим кожата си и грижата за себе си. Продуктите на Esthederm разглеждат стареенето като процес, подлежащ на управление. Кремовете и серумите на марката стимулират естествените механизми на кожата за защита. Високоефективните концентрирани формули на Esthederm с ретинол, хиаурон, витамин C и др. са в баланс с кожата, а в сърцето на всеки продукт е клетъчната вода, която насърчава клетъчния метаболизъм и борбата с вредното действие на свободните радикали. Последните са отговорни за 80% от стареенето на кожата. Тази клетъчна вода е патентована от NAOS и е идентична на естествената междуклетъчна течност в тялото ни.

Ако трябва да погледнем по-общо, подходът на цялата френска компания е, че кожата е екосистема, която в е постоянно взаимодействие с външната среда. А балансът в това взаимодействие е ключов за здравата и красива кожа.

Още нещо интересно и много характерно за продуктите на Esthederm е, че те следват биомиметичния подход - това означава, че клетките получават активни съставки, които са идентични до нейните естествени. На пръв поглед това може да звучи в известно противоречие с добилата популярност в последни години натурална козметика, които залагат на ''естествена“ съставка, например екстракт от грозде. От една страна няма как да е подходящ за всяка кожа, от друга - гроздето не присъства естествено в нея.

“В кожата постоянно протичат биохимични процеси, т.е. ''химията“ не е вредна – напротив, активните съставки с доказан произход и чистота имат много ''по-естествено“ действие за кожата.”, обяснява Ирина.

Ирина Белчева, Esthederm

Самата тя има ясен поглед върху аудиторията, която в последните пет години се доверява на Esthederm:

“Това са активни и ангажирани жени, с динамично ежедневие и чувствителност към социални теми. Харесват личности, които не крият несъвършенствата си – не им допада „напудреният“ свят на социалните медии, който им налага постоянни филтри и нереалистични очаквания за живота и красотата. Имат нужда да бъдат лоялни към бранд, който едновременно да бъде честен с тях, но и да им дава възможността да бъдат най-добрата версия на себе си.”

NAOS, със своите марки, освен деликатно отношение към жените, проявяват такова и към обществени теми. През изминалата година компанията подкрепи каузи на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ и Български фонд за жените.

Ирина не вярва, че козметиката е продукт само за жени и опитва да разчупи и това клише, защото макар и различна, мъжката кожа също има нужда от грижа и от age management.

Много харесва израза “да се чувстваш добре в кожата си” и той наистина звучи като от кампания на марката. Добавя: “Важно е да се грижиш за себе си, не защото обществото го очаква, а защото ти имаш потребност да бъдеш най-добрата версия на себе си. Да обичаш годините си и всичко, което са ти дали, да се снимаш без филтър, защото знаеш, че изглеждаш добре”.

За всичко онези, които често нямат време за себе си, защото то е посветено на работа, семейство, деца, на сайта на компанията има добре описани нуждите на кожата - хидратация, стягане, бръчки и стареене, пигментни петна и съответно решенията на Esthederm.

intensive vitamin c esthederm, coffee syndicate

Тази есен компанията пусна един от най-добрите продукти за премахване на петна - концентриран серум с две форми на витамин C. Освен че третира пигментните петна, той придава блясък на кожата и подобрява тена. Витамин C е естествен антиоксидант в кожата, но с напредването на възрастта организмът не може да го синтезира в необходимите количества и затова той трябва да се набавя от външни източници. Неговата роля е много голяма по отношение на красотата, младостта, производството на колаген и здравето на кожата.

Иновацията в случая на Esthederm е, че предложиха флакон, който се състои от две основни съставки - течна фаза и прахообразна, които трябва да се смесят преди първата употреба. Течната фаза съдържа Провитамин C и клетъчна вода, тя е с по-киселинно pH, което е съществено за проникването на витамин C в кожата. Прахообразната част представлява чист витамин C. Той е много нестабилен, когато се съхранява във вода. Затова и смесването на двете фази се прави непосредствено преди ползването им.

Друг от големите хитове на Esthederm e серумът срещу бръчки и фини линии с хиалуронова киселина. Той има силно хидратиращо действие – интензивно овлажнява, като същевременно придава на кожата свеж, подмладен и сияен вид. Продуктите на марката не са тежки и никога няма да ви оставят с онова чувство за “свръхтретираност” на кожата.

Ако още не сте измислили подаръците за Коледа или предстоящите именни дни, можете да се възползвате от празничните оферти със специални цени. Това също е една от приятните черти на Esthederm, че в навечерието на празници, винаги има някакъв тип комплимент към клиентите си.


Ирина Денева, Андреа Банда Банда, Мила Михова, esthederm “Неопетнена”: Андреа Банда Банда, Мила Михова и Ирина Денева - за неловките моменти, които оставят следи

Мода Политизирането на модата или защо "неутралитетът" вече не е секси


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Илхан Кючюк поема ключова комисия в Европейския парламент

Общо петима български евродепутати заемат ръководни постове в комисиите на ЕП

14:00 - 23.07.2024
Важно днес

Ивелин Михайлов подготвя края на Исторически парк

Заобиколен от икони, Михайлов, признава, че паркът е слабо посещаван, което "стъпка по стъпка икономически ни убива".

13:50 - 23.07.2024
Спорт

Анди Мъри ще играе последния турнир в кариерата си на Олимпийските игри

Британецът официално потвърди, че след Олимпийските игри ще си вземе почивка.

13:46 - 23.07.2024