Европрокуратурата влезе на акция в община Симитли

Европейската прокуратура извършва проверка в община Симитли, Благоевградско. Това съобщават няколко издания, сред които Nova. Информацията беше потвърдена и от МВР.

Във връзка с разследването се проверяват документи по европейски проект. Към този момент обаче така и не е обявено публично каква точно е целта на проверката. Европрокуратурата е независима институция, която по принцип се занимава с престъпления, свръзани с бюджета на ЕС и най-вече злоупотреби с евросредства.

В социалните мрежи се появи неверен слух, че кметът на общината Апостол Апостолов е бил задържан. Информацията обаче беше опровергана от неговия син - Стефан Апостолов, който е депутат от групата на ГЕРБ-СДС.

До момента няма арестувани по случая.

Апостол Апостолов управлява общината вече шести пореден мандат подкрепата на ГЕРБ, които от 2011 г. не са издигали негов конкурент.

В последните два избора Апостолов се явява формално като кандидат на Партията на зелените. През 2015 и 2019 г. в Симитли на практика нямаше избор, защото действащият кмет беше единственият подал заявление за участие.

Очаквайте подробности!

Кметът на Симитли - "отговорен за провеждането на изборите" и "горд, че синът му отново ще е депутат"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Street Music Fest - уличната музика и градската култура превземат 11 локации в София този уикенд

Събитието е част от Лятната културна програма на Столична община.

17:02 - 25.09.2024
Важно днес

Жилищните кредити достигнаха исторически рекорд

По данни на НСИ имотите са поскъпнали с над 15% спрямо миналата година

14:18 - 25.09.2024
Живот

Българите вече могат да пазаруват и да разделят плащанията в любимите си магазини от едно банково приложение

Сега всеки може да пазарува от тях само от едно място – приложението на tbi, като се възползва от опцията да плати с карта neon и след това да реши дали да раздели плащането на равни вноски за следващите три месеца (без такса) или на шест и дванайсет месе

13:13 - 25.09.2024