Кметът на Симитли - "отговорен за провеждането на изборите" и "горд, че синът му отново ще е депутат"

"Полицаят, който охраняваше секцията ни обясни как госпожата като е дошла, е казала, че е тук, за да провали изборите, не е за тук заради друго".

Това каза кметът на Симитли Апостол Апостолов в предаването "На фокус с Лора Крумова" по Нова телевизия във връзка с твърденията на членът на СИК в село Долно Осеново Ина Маслянкова, че вотът там е бил опорочен.

Апостолов заяви, че е горд, че синът му отново ще е депутат - за пореден, пети път е с най-много преференции.

"Това показва, че го ценят и уважават, особено в нашия регион. Има рекордните за страната 7300 преференции, но близо 3000 са извън община Симитли", каза градоначалникът и няколко пъти повтори, че всеки може да намери сина му за помощ.

Напомняме, че 34-годишният Стефан Апостолов е един от рекордьорите по преференции на изборите. На 2 октомври 7357 души са отбелязали преференция за Апостолов: това е с над 500 души повече в сравнение с вота през ноември.

"Местният човек може да ти свърши работа, може да го видиш всеки божи ден. Местните хора посочиха това да е сина ми, защото видяха, че е подходящ. Не съм го посочил аз. Хората гласуват за Стефан за това, че не искат да дойде един депутат по време на изборната кампания и после да го няма и четири години да не знае какви са проблемите и след 4 години да каже "Дайте ми вашия вот, аз ще се поправя. Моят син знае проблемите на всяко едно населено место в Симитли", заяви Апостолов.

Той категорично отхвърли теориите за натиск в Долно Осеново, където почти всеки гласувал за ГЕРБ, с малки изключения, е пуснал преференция за сина му.

"В секцията в Долно Осеново бяхме с Андрей Гюров от ПП. Дойде, видя, че няма нищо общо това, което подаваше като сигнали жената от тяхната партия, и като ни наобиколиха като отидохме да пием кафе му казаха: "Ако и ти беше си направил труда да пиеш кафе с нас по време на кампанията, щеше да вземеш повече преференции" ", каза кметът.

Според Ина Маслянкова в деня на изборите в секцията е имало човек, който опитал да гласува с две лични карти, изненадан, че този път няма как да пусне две бюлетини. Тя не срещнала подкрепа от останалите членове на СИК, а по-скоро упрек за подаването на сигнали за нередности. Жалбите са за заплаха срещу нея, за указания как да се гласува, за придружаване на повече от двама души.

"Един човек искаше да влезе с леля си и когато го попитах за нейните имена, каза, че не ги знае и че по закон не е длъжен да знае имената на леля си", коментира Маслянкова.

Според кмета на Симитли обаче това не е вярно. Той отрече и да е агитирал в полза на сина в изборния ден.

"Не е имало жалба срещу мен и сина ми в изборния ден.", каза той по повод обвиненията на вътрешния министър Иван Демерджиев.

Апостолов каза още, че бил длъжен да обикаля секциите, тъй като е "отговорен за цялостното провеждане на изборите".

"Кметът отговаря изцяло за провеждането на изборите", посочи той и уточни, че е обикалял отвън, а не е влизал в секциите и е бил крайно изненадан от "изсипването" на 50-60 полицая в Долно Осеново на 2 октомври.

"Не видях нито едно нарушение в изборния ден и това е констатирано и от ЦИК с изключение на жалбата на ГЕРБ до ЦИК за това, че госпожата е възпрепятствала да се гласува с придружител, а законът го позволява", заключи той.

Апостол Апостолов е кмет на Симитли от 2003 г. до днес.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024