Фестивалът ЕXIT, едно от най-мащабните и посещавани музикални събития в Европа,  идва в България, в годината, в която празнува своята 20-а годишнина. Юбилеят на фестивала ще е през юли в Сърбия, в емблематичната за него Петроварадинска крепост в Нови Сад. Две седмици след Нови Сад, между 29 и 31 юли, световни музикални звезди и български изпълнители обещават да превземат плажа Перла край Приморско с тридневен музикален маратон – SUNLAND - това ще е името, под което ще се случи EXIT у нас. Билетите от Сърбия ще важат и за България. 

Отличен два пъти за „Най-добър голям европейски фестивал” и с 200 000 посетители на издание, EXIT вече е истинска музикална институция, която не само привлича фенове от цял свят, но има силата и влиянието да открива и утвърждава нови талантливи съвременни музиканти и групи.

„От самото начало българската публика е една от най-многобройните на фестивала EXIT. Ето защо решихме да дойдем в България. Радваме се и се гордеем, че SUNLAND става част от семейството на EXIT и това лято ще празнуваме и ще прегърнем живота след всичко, случило се през последните 15 месеца. Емоцията и енергията ще бъдат невероятни и ще бъде запомнящо се изживяване“, каза във видеообръщение Душан Ковачевич, основател и главен изпълнителен директор на EXIT фестивала.

Организатор от българска страна е компанията “Баштаг”: хората, които седят зад легендарния Баш бар, едно от най-емблематичните места на Черноморието през последните няколко години.

Партньор са Световната здравна организация, UNICEF и Европейската комисия в България като част от кампанията „Прегърни живота“, която има за цел да насърчи ваксинирането срещу COVID-19. Освен, че посетителите ще бъдат информирани за ползата от ваксинацията, ще има и възможност тя да се извърши в района на Приморско, обясни представителят на СЗО за България доц. Михаил Околийски.

„Погрижили сме се за комфорта на всеки посетител – капацитетът на местата е над 15 000, сцените ще бъдат 4, осигурен е мащабен паркинг и уникална VIP зона, в която гостите могат да се насладят на кулинарните изкушения на шеф Андре Токев“, разказва още за организацията Лъчезар Захариев, собственик на „Баштаг“. Според него капацитетът на фестивала у нас е 70 хил. души. 

Все още няма да се обявяват имената, които ще бъдат на българската сцена, като маркетинговата идея зад това е да се продадат колкото се може повече бюджетни билети . След като официално бъдат съобщени изпълнителите, съответно и цената на билетите ще се вдигне.  

Сръбската програма вече е почти ясна - на сцената ще се изявят руската диджейка Нина Кравиц, френската звезда Давид Гета, американският рапър Майкъл Стивънсън, по-известен като Тайга, германският диджей, музикант и продуцент Робин Шулц и др. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Калина Константинова е номинирана за вицепремиер

Очаква се тя да отговаря за "дигиталната трансформация на държавната администрация"

Край на ерата "Меркел": Олаф Шолц официално е новият канцлер на Германия

Той ще предвожда тройната коалиция между Социалдемократите, "Зелените" и "Свободните демократи"

Какво търси България в Google през 2021 г.

От Кирил Петков и "зелен сертификат" до турския сериал "Безмилостен град"

Да уволниш 900 души с едно обаждане по Zoom: Скандалът с Better Mortgage

"Ако участвате в този разговор, значи сте част от злополучната група служители, които ще бъдат уволнени"

Велислав Минеков пред парламента за казуса с в. "Труд": Връщаме си откраднатата държава

"Защо нямаше извънредно заседание на Народното събрание, когато пред парламента биеха деца и журналисти по време на летните протести?", попита министърът