EY придобива австрийския ESG консултант denkstatt Снимка: © EY/ denkstatt

EY придобива австрийския ESG консултант denkstatt, който е сред водещите в сферата у нас.

Така австрийската група, част от която е българският офис, влиза в мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия с общо 170 служители и ще бъде позната на пазара под марката EY denkstatt.

Работните екипи ще бъдат мултидисциплинарни и ще се сформират в зависимост от конкретната нужда на клиента.

Целта е да предоставят персонализирани услуги и решения. Те ще включват данъчни, правни, бизнес и одит консултанти в един екип с експерти по управление на околната среда и ресурсите, климатични моделирания, управление на корпоративния въглероден отпечатък, ESG отчетност и опазване на биоразнообразието.

„Обединявайки се с водеща консултантска компания по въпросите на устойчивостта разширяваме нашия консултантски портфейл и значително надграждаме както компетентността, така и капацитета си в областта на услугите за устойчивост“, коментира Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY за България и Югоизточна Европа.

След обединяването на двете компании, EY denkstatt става една от най-големите консултантски и одит компании по въпросите на ESG и устойчивостта в България.

„Общата ни цел е да допринасяме максимално за устойчиво развитие на компаниите и по този начин и на обществото като цяло. В тази конфигурация можем да адресираме проблемите на клиентите си индивидуално и да им помогнем във всяко едно отношение като предоставим цялостни и специализирани решения в областта на устойчивостта за всяка една индустрия. Заедно създаваме още по-силен позитивен ефект и добавена стойност за нашите клиенти, служители и за икономиката като цяло, което пък е в унисон с нашата цел в EY за изграждане на по-добър работен свят“, допълва Гърнев.

Групата denkstatt е основана във Виена през 1993 година и оттогава се е превърнала в една от най-опитните консултантски компании за устойчивост на австрийския и европейския пазар с около 170 служители и офиси в пет страни.

В България denkstatt започва да оперира през 2007 година. Компанията на местно ниво се ръководи от двама сътрудници - Боян Рашев и Климентина Рашева, като към 2023 г. в дружеството работят 27 човека.

„Не се притесняваме да гледаме надалеч и в мащаб. Заедно с EY очакваме по-голямо влияние на бизнеса, като използваме нашите знания и умения на глобално ниво. Иска ни се EY denkstatt да подкрепя клиентите си – както компании, така и институции – така че пътят към зелено бъдеще да ги прави по-силни и успешни”, коментира Боян Рашев, съдружник, EY denkstatt.

През 2021 година EY значително разширява портфейласи от услуги за устойчивост - като стратегия, данъци, сливания и придобивания, субсидии, както и с консултации по прилагане на европейската таксономия, CSRD или CSDDD. Всички тези услуги на EY и denkstatt сега ще бъдат обединени под шапката на EY Sustainability.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024