Фандъкова се похвали с 30% наредени жълти павета и оправда пропуските на общината с "редица невиждани кризи" Снимка: © Screenshot, bTV

„Ясно е, че първият път това се случи по безобразен начин. Затова не исках да бързам с пренареждането им. Исках да съм сигурна, че фирмата има капацитета да го направи по най-добрия начин. Направихме работна група, която предложи допълнение в технологията, за да бъде запазена тази културна ценност“.

Това каза кметът на София, Йорданка Фандъкова, в ефира на "Тази сутрин" по повод пренареждането на жълтите павета в София.

Тя допълни, че около 30% от настилката вече е поставена.

"Това става под непрекъснато наблюдение и строг контрол. Аз самата ходя доста често, включително инцидентно", каза още тя.

„Паважът се сортира там на място, така че паветата да бъдат с еднаква големина“, допълни тя.

Този мандат беше белязан от редица кризи, включително невиждани досега като COVID пандемията. Само 3 месеца след началото на мандата тази криза ни принуди да променим цялата си програма, да променим бюджетите си, за да можем да се справим с това голямо предизвикателство. Бяхме на ръба да спрем проекти“, допълни тя.

Кметът на София заяви още, че е трябвало да се справят с други не по-малки кризи – енергийна, финансова и всичко, което последва след началото на войната в Украйна.

Тя бе категорична, че всичко това се е отразило на местната власт.

Фандъкова каза също така, че ГЕРБ все още няма утвърден кандидат за кмет на столицата, но се разглеждат между 3 и 5 имена.

По думите ѝ няма значение какви са кандидатите по професия, защото най-важното е те да са запознати с проблемите на столицата.

„Работата е много, развитието и промяната на София не бива да спират. Това не става с мечти и празни обещания. Свързано е с много работа, познаване на проблемите и с компетентност“, уточни тя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024