Фандъкова: Ще има затруднения при влизането в София, мерките ще са сериозни Снимка: © Булевард България

Столичният кмет Йорданка Фандъкова сподели, че е притеснена как гражданите, които напуснаха София преди Великденските празници, ще се върнат в града. Както знаете, столицата беше затворена до второ нареждане, а кметът обяви, че контролът при обратното връщане ще бъде затегнат.

„Аз разговарях с министъра на вътрешните работи и с директора на СДВР - контролът на влизането също ще бъде много сериозен. И така трябва да бъде. Със сигурност ще има затруднения при влизането и имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни“, съобщи Фандъкова, цитирана от БНТ.

Засега няма основания да бъде допълнително ограничавано движението в столицата, обяви тя.

По повод на факта, че има много софиянци в Банско, столичният кмет попита: "Защо трябваше да си разменяме вирусите? Доскоро Банско беше под карантина. Защо трябваше да си причиняваме това?".

„Моето притеснение е сериозно във връзка с връщането от цялата страна. Чуваме по морето има много софиянци, които най-вероятно ще тръгнат да се връщат. Искам да предупредя всички“, съобщи Фандъкова.

В навечерието на Великден кметът на София занесе козунаци и боядисани яйца на възрастните хора в дом „Надежда“.

„Погрижихме се хората в общинските домове за възрастни хора и децата в социалните услуги да могат да посрещнат светлия празник. Благодаря на колегите от екипа на зам.-кмета г-жа Атанасова, които дариха лични средства за осигуряване на част от продуктите“, каза Фандъкова.

„Моята грижа е да се спре дотук със затягането, за да може хората да ходят на работа, да пазаруват, да отидат до аптеката. Организирали сме доста добри възможности за възрастните хора да не излизат от домовете си“, сподели столичният кмет.

За възрастните и трудноподвижни хора, са организирани възможности за доставяне на храна и лекарства, благодарение на екипите на аварийната дирекция, Социален патронаж и на доброволците.

Фандъкова благодари на хората, които са останали вкъщи, „които са дисциплинирани и отговорни и спазват взетите мерки за ограничаване на физическата дистанция“. Тя посочи, че със своята дисциплина и отговорност те допринасят за това да не се затягат мерките в София.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Умишлен палеж е причинил смъртта на българското семейство в Германия

Прокуратурата във Вупертал разследва опит за убийство.

13:02 - 28.03.2024
Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024