Снимка: © Булевард България

Столичният кмет Йорданка Фандъкова сподели, че е притеснена как гражданите, които напуснаха София преди Великденските празници, ще се върнат в града. Както знаете, столицата беше затворена до второ нареждане, а кметът обяви, че контролът при обратното връщане ще бъде затегнат.

„Аз разговарях с министъра на вътрешните работи и с директора на СДВР - контролът на влизането също ще бъде много сериозен. И така трябва да бъде. Със сигурност ще има затруднения при влизането и имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни“, съобщи Фандъкова, цитирана от БНТ.

Засега няма основания да бъде допълнително ограничавано движението в столицата, обяви тя.

По повод на факта, че има много софиянци в Банско, столичният кмет попита: "Защо трябваше да си разменяме вирусите? Доскоро Банско беше под карантина. Защо трябваше да си причиняваме това?".

„Моето притеснение е сериозно във връзка с връщането от цялата страна. Чуваме по морето има много софиянци, които най-вероятно ще тръгнат да се връщат. Искам да предупредя всички“, съобщи Фандъкова.

В навечерието на Великден кметът на София занесе козунаци и боядисани яйца на възрастните хора в дом „Надежда“.

„Погрижихме се хората в общинските домове за възрастни хора и децата в социалните услуги да могат да посрещнат светлия празник. Благодаря на колегите от екипа на зам.-кмета г-жа Атанасова, които дариха лични средства за осигуряване на част от продуктите“, каза Фандъкова.

„Моята грижа е да се спре дотук със затягането, за да може хората да ходят на работа, да пазаруват, да отидат до аптеката. Организирали сме доста добри възможности за възрастните хора да не излизат от домовете си“, сподели столичният кмет.

За възрастните и трудноподвижни хора, са организирани възможности за доставяне на храна и лекарства, благодарение на екипите на аварийната дирекция, Социален патронаж и на доброволците.

Фандъкова благодари на хората, които са останали вкъщи, „които са дисциплинирани и отговорни и спазват взетите мерки за ограничаване на физическата дистанция“. Тя посочи, че със своята дисциплина и отговорност те допринасят за това да не се затягат мерките в София. 
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

BILLA помага на дарителската кампания на SOS Детски селища България

Ключови магазини от веригата са домакин на акция за събиране на дарения в подкрепа на приемната грижа в България

Янаки Стоилов: Кабинетът ще сезира КС заради казуса с Иван Гешев

"Недопустимо" ли е правосъдният министър да иска оставката на главния прокурор, както смята ВСС?

Колко струва златният медал от Олимпиадата?

Най-богатите държави не са задължително най-щедри, а най-щедрите не са най-успешни

Ех… ако успеем, един ден ще пратим македонец в Космоса

Ако ще мечтаеш, по-добре да е на едро