ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас Снимка: © ФАРА

Най-големият форум на комуникационната индустрия в България, ФАРА, се завръща с ново лого и графична идентичност.

Тази година ФАРА отбелязва своето двадесет и четвърто издание. Фестивалът ще се проведе в Международен конгресен център - Бургас и ще представи динамична програма с лекционна и конкурсна част в рамките на три дни. От 6 до 8 юни 2024 г.

Форумът за креативност в комуникациите ще представи традиционната конкурсна програма, както и съдържание за професионалистите в бранша и за студентите – някои от тях бъдещи таланти в индустрията.

Комуникационните агенции могат да участват в Медийния и Творческия конкурси на ФАРА 2024 с рекламни форми и комуникационни кампании, създадени между 1 януари 2023 и 18 април 2024 г. В ранния срок - 8 април, агенциите имат възможност да подадат своите заявки на по-ниски такси. Крайният срок за участие е 18 април 2024 г.

Новости и регламент

Творческият конкурс ще даде възможност на комуникационните агенции да подават заявки в разширена категория „Креативно използване на медия“ с подкатегория „Креативно използване на дигитални и социални канали“.

За участие в категория „Бранд идентичност“ ще се допускат заявки, които представят цялостни концепции за изграждане на марка, с елементи създадени след 01.01.2022 г. с активно прилагане към 18.04.2024 г. Организаторите от БАКА отбелязват, че с промяната в допустимия период за участие фокусът в категорията ще се насочи към развитието и актуалността на рекламните форми, които ще мерят сили в конкурса.

Повече информация за правила, категории и такси за участие в Творческия фестивал може да прочетете на сайта.

Медийният конкурс кани за участие комуникационните агенции, които създават и реализират медийни стратегии на кампании, закупувайки рекламните форми в медийните канали.

Новостите са ориентирани в представянето на категория „Положителна промяна – търговски марки“ в раздел „Медийна кампания“. Съгласно регламента, в категорията ще се оценяват и награждават медийни кампании за търговски марки и компании, които насърчават „по-доброто“ посредством маркетингови комуникации.

Организаторите на конкурса представят още една нова категория - „Използване на инфлуенсър маркетинг“ в раздел „Канали – Творчески подход и иновации в конкретен канал“..

Повече информация за правила, категории и такси за участие в Медийния конкурс може да откриете тук.

Послание и платформа

През 2023 г. ФАРА представи ново лого и графична идентичност, олицетворяваща искрата на най-значимия момент в творческия процес – раждането на нова идея.

„ФАРА е с нова идентичност, но и с нови амбиции. Най-утвърденият форум на най-креативната индустрия се променя и развива. ФАРА продължава своята трансформация от фестивал на рекламата към фестивал на креативността. Планираните инициативи и програмата тази година ще предложат съдържание, което ще бъде полезно както за професионалистите в бранша, така и за студентите избрали маркетинговите комуникации за свое професионално поприще.“, споделя Чавдар Кенаров, Председател на БАКА.

БАКА - член на Art Directors Club of Europe

Благодарение на членството на БАКА в Art Directors Club Europe, фестивалът ФАРА е включен в системата от национални фестивали, победителите от които имат шанса да се състезават за отличията на ADCE Best of European Design & Advertising Awards.

Всички победители, носители на златна, сребърна или бронзова награда, както и финалистите във ФАРА 2024 ще имат възможността да участват в ADCE Awards 2024.

През 2023 ADCE се обедини с The One Club for Creativity, като отвои нови възможности за глобалния творчески бранш. Едно от първите предимства за ADCE е включването на носителите на наградата ADCE в класациите The One Club Global Creative.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024
Живот

Рецепта за козунак? А какво ще кажете за козуначени мъфини

Великден през 2024 година звучи като време за по-практично приготвяне на храна

10:04 - 27.04.2024
Спорт

5 домашни упражнения, след които да се почувствате 5 пъти по-добре

Карин Околие ни показа няколко упражнения с DAJLIEN - колекцията за домашни тренировки на IKEA

09:29 - 27.04.2024
Важно днес

Fitch: Отлагане на членството в еврозоната, може да се отрази негативно на рейтинга на България

Според Fitch България ще изпълни всички критерии до края на 2024 година

09:10 - 27.04.2024
Политика

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024