Фенове на Андрю Тейт плащали по $8 хил. годишно за уроци как да мамят и насилват жени Снимка: © Getty Images

Фенове на противоречивия инфлуенсър Андрю Тейт са си плащали за уроци по манипулиране на жени, които впоследствие са били въвличани в схема за онлайн сексуални услуги. Това разкрива ново разследване на британската обществена медия BBC.

Материалът показва текстове от чат групата на Тейт, наречена "War Room", в които са се споделяли техники за експлоатиране на жени. Изтеклите вътрешни чатове идентифицират 45 потенциални жертви между март 2019 г. и април 2020 г., но общият им брой вероятно е по-голям.

Инфлуенсърът твърди, че War Room, членството в която струва близо 8 хил. долара годишно, е мрежа от влиятелни мъже и тези, които искат да се учат от тях.

"War Room насърчава самодисциплината, мотивацията и изграждането на увереност, като същевременно дава на членовете достъп до хиляди професионалисти от цял свят, които насърчават личната отговорност, подчертавайки важността на това да поемеш отговорност за своя избор и действия", се казва в изявление от Тейт.

Изтеклите онлайн чатове обаче сочат, че групата учи членовете си как да склоняват жени към сексуална работа. Курсът е наречен "PhD" (каквато е английската абревиатура за докторат) , но в чата не става въпрос за наука, а за курс по сводничество.

Членовете получават инструкции от ръководството на War Room, известно като "генерали". Те дават съвети как мъжете да съблазняват, манипулират емоционално и да изолират социално жените, преди да ги примамят да се присъединят към услуга за онлайн секс през уебкамери.

Тейт отрича да е извършил каквото и да било нарушение и заявява, че е готов да защити невинността си. В изявление, направено от негов представител, се казва, че разкритията на BBC представляват "още един нагъл опит да се представят едностранчиви, непроверени" обвинения срещу него.

36-годишният бивш кикбоксьор Андрю Тейт е обвинен в изнасилване и трафик на хора в Румъния. В началото на август той и брат му Тристан бяха освободени от домашен арест, след като преди това прекараха месеци в румънски затвор. В момента двамата братя и техни сътрудници очакват съдебния си процес по обвинения за трафик на хора и участие в престъпна група. Всички те отричат обвиненията.

Макар че повечето медийно внимание около групата е насочено към братята Тейт, разследването на BBC се посочва, че мъж под псевдонима "Иги Семмелвайс" изглежда е истинският лидер и интелектуална движеща сила на War Room.

Той е идентифициран като 62-годишен мъж на име Майлс Сонкин. Роден е в Чикаго и е бил член на поне два предполагаеми култа. През 2000 г. развива интерес към крайната десница в САЩ, а през 2018 г. изглежда се е запознал с Андрю Тейт. Година по-късно е създадена War Room, в чието ръководство Сонкин заема главно място.

Сонкин изпраща на всички нови членове на групата списък с литература и манифест, в който се очертава дневният ред на организацията.

Според съобщенията, които са видени от британската медия, в чата т.нар. "генерали" на Тейт са преподавали и насърчавали насилие над жени. Открити са и снимки на жена със сериозни синини и порезни рани по гърба. В една от дискусиите един от водещите членове разказва как се е държал с жена, която е работила за него.

"Взех клавиатурата ѝ и я ударих с нея по главата. Тя влезе в стаята си и работи 7 часа без никаква почивка", пише мъжът.

Разследването посочва, че към август 2022 г. абонатите на War Room са 434 по целия свят. Не е ясно колко от тях са действали съгласно съветите за насилие над жени, но BBC е успяла да установи и да се свърже с жени, които вероятно са били набелязани от членове на групата.

Две от тях споделят, че първоначално са вярвали, че са в романтична връзка с мъжете, които след това започнали постепенно да ги манипулират, за да ги вкарат в сексуални отношения - стратегия, известна като "метод на любовника". Те разказват още, че са били подлагани на насилие, изолирани са били от приятелите си и са принуждавани да изпълняват дребни задачи, за да демонстрират подчинението си.

В изявлението си Андрю Тейт изтъква, че "е готов да предприеме всички необходими правни действия, за да защити невинността си и да потърси отговорност от отговорните за клеветническите твърдения", представени от BBC. Разследването на медията предполага, че славата на противоречивия инфлуенсър се използва за рекламирането и продажбата на методи за злоупотреба с хора.

Защо Андрю Тейт е идол на момчетата? Лидерът на Шотландия поведе битка срещу насилието над жени


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024