Фенове на "Ман Юнайтед" нахлуха на терена и отложиха дербито с "Ливърпул" Снимка: © Getty Images

Стотици привърженици на английския „Манчестър Юнайтед“ влязоха на терена на стадион „Олд Трафорд“ около 45 минути преди голямото дерби срещу „Ливърпул“ в неделя и отложиха мача. Протестът на феновете е насочен срещу собствениците Джоел и Аврам Глейзър заради факта, че вкараха клуба в противоречивия нов турнир европейска Суперлига, който впоследствие се провали.

Демонстрантите пробиха през охраната и стигнаха до терена, където запалиха димки и вдигнаха плакати срещу американците, призовавайки за смяна на собствеността. Въпреки че ситуацията бе овладяна, срещата беше отменена след дискусия между двата клуба, полицията и администрацията на Висшата лига

Дербито трябваше да се проведе при закрити врата, като мачът бе с начален час 18:30 ч. Все още не е ясно на коя дата ще се изиграе двубоят.

Феновете изразиха позиция, че ще опитат да блокират автобусите на двата отбора, които трябваше да пристигнат на стадиона. Полицията обаче се активизира и създаде кордон, който да позволи на превозните средства да минат необезпокоявани. В крайна сметка се оказа, че това няма да се случи.

Няколко привърженици тръгнали дори към съблекалните, но не успели да влязат вътре, съобщиха от Sky Sports. Според информация на медията - те са счупили телевизионни камери, разположени вътре на "Олд Трафорд".

Недоволството на феновете на „червените дяволи“ срещу семейство Глейзър датира от няколко години, още когато сър Алекс Фъргюсън беше мениджър. То е факт заради „неадекватното управление“, както смятат привържениците, а след като от клуба обявиха, че ще участват в революционната Суперлига, поддръжниците на „Юнайтед“ засилиха протестите срещу американските собственици.

Футболната Суперлига е пред разпад: Останаха само два отбора

В крайна сметка проектът се провали, но на последния мач във Висшата лига привържениците бяха наели хеликоптер, който мина над стадиона с плакат „Глейзър аут“.

Феновете днес са организирали протест и пред хотел „Лаури“ в Манчестър, където отборът се събира преди срещите си. Тимът на Оле Гунар Солскяер не е успял да напусне сградата навреме, за да се отправи към стадиона.

Около "Олд Трафорд" се струпаха множество хора, като очакванията бяха да се съберат 10 хиляди привърженици, които да изразят недоволство срещу Джоел и Аврам Глейзър.

Двамата американци купиха "Юнайтед" през 2005 г. срещу 790 млн. паунда. След като те обявиха, че тимът ще участва в Суперлигата, а Джоел Глейзър ще е вицепрезидент на надпреварата, феновете организираха и протест на клубната база Карингтън. Собствениците се извиниха на привържениците с отворено писмо, но това не спря демонстрациите им.


От Висшата лига до Люис Хамилтън: Защо спортът в Англия обяви бойкот на социалните мрежи


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024