Фенове на Oasis останаха разочаровани от скъпите билети и бързото им разпродаване

Билетите за концертите на Oasis през лятото на 2025 г. бяха разпродадени за десет часа от пускането им в продажба. И както напоследък често се случва преди подобни масови концерти - хиляди разочаровани фенове се оплакват, че им се е наложило да се борят неработещи уебсайтове и да платят по-висока цена на билетите от обявените.

Oasis бяха една от най-популярните групи на 90-те, продадоха около 75 милионa албума, но бурните отношения помежду им доведоха до раздяла и край на съвместната им кариера. Сега братята Лиъм и Ноел Галахър от Oasis се събират отново след 15 години, за да изнесат общо 14 концерта във Великобритания и Ирландия през 2025 г.

Bилетите за 17-те дати от турнето на култова британска банда бяха пуснати в продажба на 31 август сутринта и не след дълго социалните мрежи се напълниха с възмущение от фенове заради завишени цени, дълго чакане и съобщения за грешка от билетната компания Ticketmaster. Сайтове за продажба на билетите станаха недостъпни още преди официалното пускане в продажба на билетите, а на екраните на потребителите масово се появява съобщение с молба феновете да изчакат.

Стотици хиляди купувачи бяха поставени на виртуална опашка в продължение на часове за всяка дата или бяха помолени да се включат в списък на чакащите.

Стивън Лоуел от Лондон пише в профила си в X, че е чакал пет часа за билети само за да получи съобщение, което гласи: „Вашата сесия е спряна.“

Говорител на Ticketmaster UK, най-голямата платформа за продажба на билети, заявяа пред CNN, че "сайтът не се е сривал"

Въпреки това много фенове са били неприятно изненадани да открият, че след няколко часа чакане, когато достъпът им до страницата е възстановен - цената на билетите е е увеличила почти двойно поради голямото „търсене“.

„За пояснение – Ticketmaster не определя цените на билетите. Промоутърите и артистите ги определят. Цените могат да бъдат фиксирани или пазарни. Базираните на пазара билети са етикетирани като „Платинени“ или „In demand“, пишат от Ticketmaster на страницата си.

Oasis ще започнат турнето си на 4 юли 2025 година с концерти в Кардиф, Манчестър, Лондон, Единбург и Дъблин. Ticketmaster вече обяви турнето „за един от най-големите моменти на живо и най-горещите билети за десетилетието“.

Това не е първият път, когато продажбата на билети за подобни големи концертни събития, като турнето на Oasis, предизвиква недоволство и разочарование у купувачите. Ticketmaster и неговата компания-майка Live Nation Entertainment бяха изправени пред обществен натиск и при продажбата на култувото турне на Тейлър Суифт - Eras Tour.

Новината, която феновете чакаха - Oasis се събират за турне през 2025 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024
Бизнес

Лихвите по депозити достигнаха 3,5% в приложението на tbi bank

Инфлацията вече не "яде" спестяванията

14:13 - 18.09.2024