"Feud 2": Скандалът с недовършения роман на Капоти се превръща в сериал

Истинска история за любов, предателство и "лебедовата песен" на една епоха - това стои зад най-новия сериал на Райън Мърфи и режисьора с две номинации за "Оскар" Гас Ван Сант.

Във фокуса на новия сезон на "Feud" е историята на последния роман на Труман Капоти "Сбъднати молитви" - проект, който той опитва да довърши в продължение на повече от 20 години и за който казва: "Или аз ще убия тази книга, или тя ще ме убие".

Това, което големият писател не включва в сметките си, е какъв ефект ще има романът върху хората от най-близкото му обкръжение.

Капоти успява да публикува в Esquire само четири глави от недовършеното си творение, а с това провокира шок и възмущение сред приятелите си, които изненадващо разпознават собствения си живот между редовете.

Част от най-красивите, стилни и богати жени в Ню Йорк се оказват първообрази на героини, чиито тайни и интимни проблеми са описани почти буквално от автора.

Те са "лебедите" на Капоти - заможните съпруги, дъщери и сестри на известни политици, бизнесмени и медийни магнати, които се сближават с писателя след огромния успех на книгата му "Хладнокръвно" през 1966 г.

Скандалът между Капоти и "лебедите" е отдавна чаканото продължение на антологията на Райън Мърфи "Feud". Първият му сезон описваше враждата между холивудските легенди Бети Дейвис и Джоан Крофорд, като главните роли бяха поверени на Джесика Ланг и Сюзън Сарандън.

Първият сезон излезе още през март 2017 г. и беше посрещнат с много високи оценки на критиците. Оттогава обаче минаха пет години, а надеждите за подновяването му с нова история изглеждаха обречени.

През 2021 г. обаче се появява вдъхновението за "Feud 2". Журналистът и биограф Лорънс Лимър публикува книгата "Жените на Капоти", която се превръща в бестселър. Новият сериал ще представлява адаптация по неговото произведение.

"Feud 2": Скандалът с недовършения роман на Капоти се превръща в сериал

Актрисата Наоми Уотс ще влезе в ролята на Бейб Пейли - моден редактор на Vogue и съпруга на богатия основател на CBS Уилям Пейли

"Бейб Пейли имаше само един недостатък. Тя беше перфектна. Ако оставим това настрана, тя беше перфектна", казва след смъртта ѝ Труман Капоти.

Двамата са много близки приятели до момента, в който той публикува втората глава от "Сбъднати молитви".

В нея присъства и героиня, която се оказва лесно разпознаваемо копие на Пейли. Епизодът в книгата разказва как съпругът ѝ изневерява с чужда жена, докато тя е извън града. Притеснен, че тя може да разбере за аферата, мъжът ѝ решава да изпере чаршафите във ваната и да ги изсуши във фурната, преди да ги върне отново на леглото.

Съвременниците на Бейб Пейли потвърждават, че тя действително се е чувствала много самотна и разочарована от поведението на съпруга си, който е имал серия от извънбрачни връзки. В същото време, Пейли е подложена на постоянен натиск от страна на медиите и публиката, които очакват от нея да поддържа нереалистичен образ на модна икона от хайлайфа.

Когато откъсът на Капоти е публикуван през 1975 г., Бейб Пейли вече е диагностицирана с рак на белите дробове, който е напреднал до нелечима фаза. Навикът ѝ да пуши по две кутии цигари на ден в крайна сметка я убива.

Семейството ѝ никога не прощава на Труман Капоти за скандала, който причинява. Някогашната муза на писателя спира всякакви контакти с Капоти до края на живота си през 1978 г.

Все още няма информация кой ще влезе в ролята на самия писател. През 2005 г. покойният Филип Сиймор Хофман спечели "Оскар" за филма "Капоти", в който показваше живота на писателя по време на създаването на по-ранния му роман "Хладнокръвно".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024