"Филип Морис България" е топ работодател за пета поредна година Снимка: © PMI

За пета поредна година „Филип Морис България“ е отличена със сертификат за водещ работодател „Top Employer“ от международната организация „Тор Еmрlоуеr Іnѕtіtutе“. У нас има само още шест компании, получили авторитетната награда за добри практики в управлението на човешките ресурси.

„Филип Морис“ е отличена за пети пореден път с приза и в световен мащаб. Тя е топ регионален работодател в Европа, Близкия Изток, Африка и региона на Азия и Океания.

Сертификатът за най-добър работодател „Top Employer“ се връчва след провеждане на строга оценка, която се валидира от одитната компания „Grant Thornton“ на база на практиките на компаниите в няколко области, включително възнаграждения и придобивки на служителите, условия на труд, обучение и кариерно развитие.

За да получи наградата, „Филип Морис България“ е доказала пред независими одитори в областта на човешките ресурси отлични резултати в шест направления на HR. „Тор Еmрlоуеr Іnѕtіtutе“ са оценили високо бизнес стратегията на компанията, организацията и промяната, привличането на таланти и приобщаването, етиката и почтеността, устойчивостта, лидерството и още няколко ключови фактора.

„Филип Морис Интернешънъл“ (ФМИ) е лидер на трансформацията на тютюневата индустрия с цел изграждане на бъдеще без дим и замяна на цигарите с бездимни изделия в полза на пълнолетните пушачи, които в противен случай биха продължили да пушат. ФМИ е водеща международна тютюнева компания за производство и продажба на тютюневи изделия, както и на бездимни изделия и свързани с тях електронни устройства и аксесоари.

Компанията е с над 150-годишна история и разполага с 48 производствени мощности в 32 държави, като повече от 150 милиона потребители по света избират нейните продукти. В компаниите на ФМИ по света работят над 73 500 служители. От тях близо 100 души са част от българския екип.

„Сертифицирането на „Филип Морис България“ като най-добър работодател в страната ни за пета поредна година е убедително признание за постоянните ни усилия в изграждането на мотивираща работна среда с основен приоритет - грижа за нашите служители“, каза Анна Габровска, мениджър „Култура и човешки капитал“ в компанията.

„Ние продължаваме да се стремим и да подобряваме практиките си, така че „Филип Морис България“ да бъде вдъхновяващо място за работа, и непрекъснато полагаме усилия да осигурим една по-добра работна среда за нашите служители“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Илхан Кючюк поема ключова комисия в Европейския парламент

Общо петима български евродепутати заемат ръководни постове в комисиите на ЕП

14:00 - 23.07.2024
Важно днес

Ивелин Михайлов подготвя края на Исторически парк

Заобиколен от икони, Михайлов, признава, че паркът е слабо посещаван, което "стъпка по стъпка икономически ни убива".

13:50 - 23.07.2024
Спорт

Анди Мъри ще играе последния турнир в кариерата си на Олимпийските игри

Британецът официално потвърди, че след Олимпийските игри ще си вземе почивка.

13:46 - 23.07.2024