Филип Морис пуска съвсем ново бюджетно устройство за нагряване на тютюн

През ноември 2021 г. Филип Морис Интернешънъл започва търговската реализация на нова бездимна алтернатива на конвенционалните цигари в България – устройството за нагряване на тютюн lil SOLID 2.0.

Устойството е продукт на корейската тютюнева компания KT&G.

Двете организации обявиха глобалното си сътрудничество още през януари 2020 г. Според него Филип Морис Интернешънъл ще комерсиализира продукта на една от водещите тютюневи компании в Азия на всички пазари по света, с изключение на родината на lil - Южна Корея, където устройството се предлага от KT&G. Споразумението е с първоначален срок от 3 години.

Филип Морис пуска съвсем ново бюджетно устройство за нагряване на тютюнlil SOLID 2.0 е следващо поколение на lil SOLID – еднокомпонентно устройство, което използва технология за индукционно нагряване на тютюна посредством щифт, така че да се генерира аерозол без горене, дим и пепел.

Към момента устройството lil SOLID се предлага от Филип Морис на 12 пазара извън Южна Корея, сред които са Русия, Япония, Украйна, Армения, Албания, Сърбия, Северна Македония. Българският пазар е средпървите в ЕС заедно с Полша, Чехия, Словакия и Гърция, на които ще се предлага новата бездимна алтернатива.

Цената на останалите пазари е два пъти по-ниска от тази на IQOS, като устройството е съвместимо с HEETS.

Очаква се до края на годината lil SOLID да бъде лансирано и в Румъния. У нас ще може да се закупи от понеделник в бутиците на компанията.

lil SOLID 2.0

Продуктите на корейската компания KT&G, които се предлагат от ФМИ, са преминали през внимателна оценка, за да се гарантира, че отговарят на всички регулаторни изисквания на пазарите, където ще се предлагат. Устройството покрива и високите стандарти на ФМИ за строга научна оценка, включваща доказателства за липса на горене и значително намаление на коцентрациите на вредни и потенциално вредни вещества в сравнение с отделяните от конвенционалните цигари.

„Нашата амбиция е да продължим да изпълняваме глобалната цел за бъдеще без дим, в което всички пълнолетни пушачи, които иначе биха продължили да пушат, да преминат възможно най-скоро на по-добри алтернативи и да откажат цигарите“, заяви Джордж Маргонис, генерален мениджър на Филип Морис България по време на виртуалното събитие за представяне на продукта в България.

Над 20 милиона са пълнолетните потребители на устройството за нагряване на тютюн IQOS в 70 страни по света, сочат последните финансови резултати на компания за третото тримесечие на 2021 г. От тях близо 73% са преминали изцяло на бездимното устройство и са спрели да пушат.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Важно днес

Борисов: "Мераклии за служебен премиер винаги ще се намерят"

Борисов прехвърли вината за хаоса около назначаването на служебен премиер на ПП-ДБ

09:55 - 29.03.2024
Важно днес

Заместник-омбудсманът Елена Чернева обясни защо е подала оставка

Елена Чернева беше една от 10 личности, сред които президентът Румен Радев има право да избира бъдещ служебен премиер

09:52 - 29.03.2024
Важно днес

Община Марица ще дари средства за транспортирането на загиналите в Германия българи

Общинските съветници са гласували единодушно дарението.

09:12 - 29.03.2024
Бизнес

Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino

За първи път сред задълженията му ще бъде дизайнът на модни колекции за висшата мода

07:46 - 29.03.2024
Важно днес

Русия отново атакува енергийната инфраструктура на Украйна

При една от атаките е пострадало 5-годишно момиченце

07:46 - 29.03.2024