Филип Станев: Част от депутатите на ГЕРБ се държат по-грозно и от пияни бабаити в селска кръчма!

Слави Трифонов използва своя Фейсбук профил, за да публикува коментар на депутата от "Има такъв народ" Филип Станев, след днешния първи цял парламентарен ден.

"Моят колега Филип Станев от два дни е депутат в българския Парламент и поиска да напише нещо, което аз да публикувам. И сега ви го представям, прочетете го.", написа Трифонов.

"Парламентарната група на „Има такъв народ“ е от два дни в новоизбрания български Парламент. И тази парламентарна група е в пълен шок от поведението на една друга парламентарна група – тази на ГЕРБ. Шок е меко казано. Ние сме омерзени.", пише Трифонов от името на Филип Станев.

"Защо? Защото една част от групата на ГЕРБ използва брутални цинизми в пленарна зала и се държи арогантно и просташки в общуването си с колеги депутати от други парламентарни групи. Използват се подвиквания като: „Ква си ти, ма?“ „Я, трай бе, глупак!“, „Ти знаеш ли кой съм аз, къв си ти бе?“ „Ела ми отвънка бе, тъпак!“ „Сядай бе, гном, пак ще получиш инсулт!“ както и доста цинизми, които не могат да бъдат публикувани в публичното пространство. Част от депутатите се държат по-грозно и от пияни бабаити в селска кръчма!

Винаги сме се съмнявали, че депутатите от ГЕРБ са некомпетентни, но дори не сме подозирали, че един некомпетентен, невъзпитан и арогантен човек би изглеждал като професор по ядрена физика, ако застане до някой депутат от ГЕРБ.

И още нещо. Може би премиерът в оставка е научил от собствената си парламентарна група онези думички, които използва в онези записи. Може би..."

По време на днешното заседание на НС Филип Станев взе думата, предизвиквайки депутатите от ГЕРБ с изказването си и иронизирайки Борисов и част от присъстващите в залата.

"Искам да ви обявя, че днес открих нов празник, освен деня на юриста и на конституцията, това е прекрасният нов празник на смелостта на българския премиер. Човекът, който играе отлично футбол, за малко да победи на тенис световната легенда Борис Бекер, човекът, който беше гордостта на България по отношение на своята мускулатура и журналистките искаха да му пипат мускула. Този човек доказа за пореден път, че е смел мъж. За финал, понеже виждам, че ви развълнувах, исках да ви кажа, че бистришкият тигър се оказа един най-обикновен страхлив заек от Банкя."

Станев също се обърна към Лъчезар Иванов, за да му направи забележка за репликата му към Мая Манолова, че от много злоба щяла да се разболее. "Г-н Иванов, моля не кълнете от трибуната на Народното събрание Мая Манолова. Вие сте джентълмен, вие сте интелигентен човек, неслучайно носите прозвището Мозъка."

Парламентът задължи Борисов да се яви на изслушване след скандал за "Джипко Бибитков" и "заека от Банкя"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024