Документалният филм на режисьора Поли Генчева за Боян Петров „Отново съм тук“ е специалната премиера на HBO за националния празник 3-ти март. Той ще бъде излъчен от 21:00 часа. Филмът ще бъде наличен и в HBO OD (версията за телевизори) от утре.

Следващите телевизионни излъчвания ще бъдат на 4.03 по HBO2 от 23:40 часа, 15.03 и 25.03 по HBO, съответно от 11:35 и 14.05 часа и на 30.03 по HBO3 от 12:00 часа.

,,Изключително сме щастливи, че филмът влиза в програмата на HBO и ще може да бъде гледан в 12 държави. Сигурни сме, че историята на Боян ще докосне зрителите", коментира Поли Генчева, режисьор на филма.

Кинопремиерата на "Отново съм тук" в България бе в началото на декември и въпреки късната си поява на голям екран в рамките на 2021, филмът се нарежда на 9-то място по зрителски интерес и на 8-мо по проходи по данни от боксофиса за изминалата година. Само 3 месеца след появата си на голям екран ще достигне до изключително широка аудитория у нас и то от удобството на дома.

Изборът на 3-ти март като премиерен ден за „Отново съм тук“ (макар направен преди време има символично значение) още повече в сегашната глобална обстановка.

На 16 март, след появата на новата онлайн стрийминг платформа HBO Max, продукцията ще влезе в специалната селекция със съвременни български филми и ще бъде достъпна в платформата в 12 държави.

Историята за силата на духа на Боян Петров ще може да бъде гледана в стрийминг платформата и в Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия, Хърватия, Сърбия, Словения, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Република Македония със субтитри на съответните езици.

„Отново съм тук“ (Here I am, Again) е филм за живота, работата и личността на алпиниста и учен-зоолог Боян Петров и неговия опит да изкачи поредния си връх. Той проследява опита на Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва последният връх в кариерата на алпиниста. Именно там българинът изчезва и въпреки безпрецедентната спасителна акция, не е открит.

Само месец след като едва оцелява след блъсване от кола, алпинистът и зоолог Боян Петров започва своето поредно възстановяване и дълга подготовка, за да довърши мечтатата си – да качи всичките 14 осем-хилядника. Без допълнителен кислород и 3 пъти преборил рак, Боян вече е изкачил 10 от тях. Сега е ред на световния гигант – Еверест. За тази цел, алпинистът започва своето пътешествие, загрявайки с най-малкия сред 8-хилядниците - "джуджето" Шиша Пангма, номер 11 в неговия списък.

Неочакван обрат на съдбата води до изчезването на Боян само на метри под върха, което довежда до безпрецедентна междудържавна спасителна акция по въздух и земя между Непал, Китай и България.

Поли Генчева е продуцент, сценарист и режисьор на филма. Заедно с оператора Красимир Андонов проследяват пътя на Боян Петров към заветния Еверест. Лентата е продуцирана от „Тара Трий Пикчърс” и „Агитпроп“.

HBO Max ще е достъпен у нас от 8-ми март, когато ще замени съществуващата в момента платформа HBO GO. Промяната не засяга телевизионните канали HBO HD, HBO 2 HD, HBO 3 HD, Cinemax HD, Cinemax 2 HD, както и HBO On Demand.

Специалната селекция с български филми ще продължи да бъде налична и в новата платформа, като в първите седмици на функционирането ѝ е възможно някои заглавия временно да не са налични и да бъдат отново в платформата на по-късен етап.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Netflix ще прави нов сериал от вселената на Stranger Things

Стрийминг услугата ще опита да превърне сериала в развлекателен франчайз

Служителка на МВР е помогнала на Семерджиев да се укрие

Обвиненият за катастрофата при "Черни връх" е карал без книжка от 2005 г.

На "олимпийски" шопинг с Ивет Горанова

С какво се храни шампионката по карате и каква ще стане като порасне

ГЕРБ заплаши да бойкотира работата на НС до гласуването на нов кабинет

Атанасова каза, че няма смисъл да прави кворум на това "провалено и агонизиращо Народно събрание"

Името на Таки изплува и в случая с Георги Семерджиев, причинил катастрофата в София

Според БНТ обвиненият шофьор е част от групировката на наркотрафиканта в Студентски град

ИТН обвини Кирил Петков, че създава "корупционна среда" в МРРБ

Премиерът забранил МРРБ да прави плащания над 900 000 лв. без разрешение на кабинета

ЕС обмисля нови ограничения за Facebook и Google заради политическите реклами

Идеята е да бъде забранено показването на политически реклами въз основа на някои лични потребителски данни

Повторният избор на нов директор на БНТ се отложи заради жалба

СЕМ реши да не дава начало на нов конкурс, преди да се изясни казусът с жалбата

Въпреки санкциите: Продукти на Apple и скъпи стоки пробиват път към Русия

САЩ и ЕС наложиха санкции за износ на луксозни вещи, компании масово напуснаха Русия. Но върви паралелен внос