Финалистите от Vivacom Регионален грант учат как да популяризират проектите си Снимка: © VIVACOM

Доказани PR и маркетинг експерти споделиха опит и добри практики с десет граждански организации-финалисти от акселераторската програма на Vivacom Регионален грант.

По време на обучението, организирано от Vivacom и Български център за нестопанско право, участниците разбраха как да разказват убедително историите си чрез различните средства на комуникация, за да привлекат още съмишленици към каузите си.

„Тази година обновихме изцяло Регионалния грант и въведохме акселераторска програма, защото освен от финансиране, организациите се нуждаят и от допълнителна подкрепа. По този начин искаме да им помогнем да обогатят знанията и уменията си и да постигат още по-добри резултати. Най-много ни радва, че и самите те оценяват лабораториите като много полезни“, казва Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

По време на лабораторията проф. д-р Десислава Бошнакова, утвърден преподавател и PR специалист, запозна участниците с тънкостите в разказването на истории и особеностите на различните жанрове.

Доказаният комуникационен експерт Любомир Аламанов им даде конкретни съвети как да създават завладяващи текстове и да работят с медиите.

Участниците научиха също и как да управляват по-ефективно профилите си в социалните мрежи. Един от водещите маркетинг експерти – Георги Малчев, им даде ценни съвети как да оптимизират онлайн каналите си за комуникация, за да достигнат проектите им до по-голяма аудитория.

НПО организациите имаха възможността да научат лично от професионалния фотограф Красена Ангелова основните правила при фотозаснемане на събития и тънкостите за улавяне на емоциите в снимките. По време на дискусията с нея те разбраха как да разказват историите си в снимки, както и кои са най-често допусканите грешки при репортажно заснемане, за които да внимават.

„Втората лаборатория от Vivacom Регионален грант демонстрира добрата колаборация между експерти – тези от НПО сектора и тези от сферата на комуникациите. Лекторите бяха силно ангажирани, а участниците мотивирани да надградят знанията и уменията си“, казва Радина Банова-Стоева, правен консултант в Български център за нестопанско право.

Предстои да се проведе и третата лаборатория от акселераторската програма, която ще събере на едно място финалисти от предишни издания на програмата, за да обменят опит и идеи помежду си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Седмокласниците се явяват на изпит по български език и литература

Те ще раборят върху 26 задачи

07:46 - 19.06.2024
Важно днес

50-ото Народно събрание се събира на първо заседание

Депутатите трябва да изберат председател на парламента

07:18 - 19.06.2024
Важно днес

ДАНС привиква майката на Даная и Кремена Кунева заради позициите им за частната детска болница

По сигнал на частния инвеститор в ДАНС бяха привикани и адв. Мария Шаркова и Надежда Цекулова

22:42 - 18.06.2024
Важно днес

Lufthansa пуска нова авиокомпания, която ще лети и до България

Предвижда се София да стане част от маршрутите през 2025 година

16:42 - 18.06.2024