“Fly with a Book” с първа номинация на Clio Awards за България

Кампанията “Fly with a Book” (Лети с книга) на McCann Sofia, Mastercard и Booklover, получи още едно престижно международно признание – номинация на тазгодишния фестивал Clio Awards.

Кампанията беше многократно награждавана през последните 10 месеца и донесе на България първото историческо престижно международно отличие Cannes Lion (Лъв във Кан), еквивалента на Оскарите в рекламата. Тя е отличена и с три сребърни награди Epica и получи най-високото отличие на българският фестивал за реклама – ФАРА, Grand Prix за особени заслуги и постижение в областта на комуникацията.

Проектът "Лети с книга“ е създаден за електронната книжарница Booklover с подкрепата и участието на Mastercard. Кампанията и платформата Booktrips.bg привличат интереса и подпомагат продажбата на книги в труден момент за издателите в България – пандемичната изолация.

Въпреки доминиращото влияние на фестивала Cannes Lions, чийто отличия през последните десетилетия се считат за най-престижни в рекламната индустрия, не е случайно, че списание Time определя наградите Clio Awards за „най-значимите за рекламата международни награди в света“.

Създаден през 1960 г., Clio бележи историята на рекламната на над 6 десетилетия до днес и е точен маркер за креативността в индустрията, като носи огромен престиж на отличените с наградата агенции. За разлика от Cannes Lions, Clio Awards са свързани по-тясно с американската рекламна индустрия и нейните огромни постижения през годините, което прави отличаването на европейските агенции с Clio още по-трудно и значимо.

Кампанията е дело на екип от 6 души на агенция McCann Sofia с безценното съдействие на маркетинг специалистът Полина Видас от Mastercard. Лидери на проекта са Цанка Крушева и Иван Киров, които работят в екип с Иван Ланджев, Тодор Бодуров, Борис Братков и Юлия Колева. Тя стана възможна и благодарение на подкрепата и участието на издателя на „Жанет 45“ Манол Пейков и със съдействието на Георги Господинов, Георги Тошев, Мария Касимова и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ВВС се "приземи" в политически атаки срещу бивш министър на отбраната

Проф. Тодор Тагарев беше обвинен, че застрашавал националната сигурност заради призива за предоставяне на МиГ-29 на Украйна

12:47 - 28.03.2023

Орландо Блум посети Киев, за да се срещне със Зеленски и деца, пострадали от войната

Актьорът призова "детството на децата в Украйна да бъде върнато"

11:42 - 28.03.2023

Демерджиев: Водещата версия за бомбените заплахи е за хибридни атаки, свързани с Русия

Американските служби вече работят по това да установят откъде идват имейли със заплахи

09:36 - 28.03.2023

Поредна масова стрелба в училище: Бивш ученик застреля 3 деца и 3-ма възрастни в Тенеси

Стрелба в американско частно училище, чиито ученици са предимно деца в начална училищна възраст

09:16 - 28.03.2023

Как, къде и до колко часа можем да гласуваме на изборите на 2 април?

Всичко, което трябва да знаете, за да попадете гласа си за 49-и парламент

08:20 - 28.03.2023