Кампанията “Fly with a Book” (Лети с книга) на McCann Sofia, Mastercard и Booklover, получи още едно престижно международно признание – номинация на тазгодишния фестивал Clio Awards.

Кампанията беше многократно награждавана през последните 10 месеца и донесе на България първото историческо престижно международно отличие Cannes Lion (Лъв във Кан), еквивалента на Оскарите в рекламата. Тя е отличена и с три сребърни награди Epica и получи най-високото отличие на българският фестивал за реклама – ФАРА, Grand Prix за особени заслуги и постижение в областта на комуникацията.

Проектът "Лети с книга“ е създаден за електронната книжарница Booklover с подкрепата и участието на Mastercard. Кампанията и платформата Booktrips.bg привличат интереса и подпомагат продажбата на книги в труден момент за издателите в България – пандемичната изолация. 

Въпреки доминиращото влияние на фестивала Cannes Lions, чийто отличия през последните десетилетия се считат за най-престижни в рекламната индустрия, не е случайно, че списание Time определя наградите Clio Awards за „най-значимите за рекламата международни награди в света“.

Създаден през 1960 г., Clio бележи историята на рекламната на над 6 десетилетия до днес и е точен маркер за креативността в индустрията, като носи огромен престиж на отличените с наградата агенции. За разлика от Cannes Lions, Clio Awards са свързани по-тясно с американската рекламна индустрия и нейните огромни постижения през годините, което прави отличаването на европейските агенции с Clio още по-трудно и значимо. 

Кампанията е дело на екип от 6 души на агенция McCann Sofia с безценното съдействие на маркетинг специалистът Полина Видас от Mastercard. Лидери на проекта са Цанка Крушева и Иван Киров, които работят в екип с Иван Ланджев, Тодор Бодуров, Борис Братков и Юлия Колева. Тя стана възможна и благодарение на подкрепата и участието на издателя на „Жанет 45“ Манол Пейков и със съдействието на Георги Господинов, Георги Тошев, Мария Касимова и др.
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Карнавалът в Габрово осмя политици и се изгаври с Костадин Костадинов

Тази година фестивалът е под мотото "Кот доди, гад доди"

Морган Фрийман и покойният Джон Маккейн получиха забрана да влизат в Русия

МВнР на Русия публикува странен санкционен списък

"Мариуполис 2": Филмът за трагедията на обсадения град, чийто създател загина във войната

Фестивалът в Кан показа последния филм на Мантас Кведаравичюс

Йотова критикува Петков - "има нещо недоизказано" в призива за свикване на КСНС

Румен Радев все още не е отговорил на предложението на премиера за Северна Македония

Нов спор между Германия и Полша заради танковете за Украйна

Берлин не може да достави исканите танкове Leopard от най-ново поколение за Варшава

Новата схема на Анна Сорокин: Колекция с рисунки от затвора за $500 000

Измамницата, на която Netflix посвети сериал, се преквалифицира в художничка

Осем души в килия за психично болни и кръв по стените: Тревър Рийд за престоя в руски затвор

Американският ветеран беше върнат от Русия в САЩ след почти 3 години зад решетките

"Космическото такси" на Boeing най-после се скачи с МКС

Трудният път на Starliner до орбитата на станцията