Ford започна производството на новото поколение Courier Снимка: © Ford

Вече 10 години Ford е лидер в лекотоварната гама в Европа. Наскоро брандът представи новата си генерация автомобили Ford. Courier. Те са с подобрена свързаност и повишена производителност, с разширен товарен обсег, проектиран така че да побира две европалета и максимален полезен товар до 850кг. Началото на производството започна миналата седмица.

Интелигентните системи за подпомагане на шофирането включват адаптивен круиз контрол с поддържане на лентата за движение, асистент за предотвратяване на сблъсък, интелигентен асистент за намаляване на скоростта и асистент за паркиране.

Изцяло новия Courier ще отведе бизнеса на ново ниво на продуктивност и ще предизвика революция за местния пазар, като съчетае качествата на гамата Transit на Ford с високо ниво на стандартно оборудване и гаранция, посочват от бранда.

Новият модел е екипиран стандартно с климатична система, 8“ цветен тъчскийн дисплей, SYNC 4, асистент за предотвратяване на сблъсък, модем, разпознаване на пътни знаци система за задно паркиране, 6 въздушни възглавници.

Цените започват от 33 000 лв. без ДДС за версия с Ecoboost двигател и 100 к.с., заедно със 7 години гаранция.

Луксозната пътническата версия Tourneo Courier ще съчетава функционалностите на товарния модел с дизайн, вдъхновен от SUV.

„Екипът в "Крайова" върши чудесна работа, за да достави тези вълнуващи нови модели на нашите клиенти“, споделя Ханс Шеп, генерален мениджър, Ford Pro, Европа.

Направихме изцяло новия Transit Courier по-голям, по-способен и напълно свързан, за да подпомага клиентите по време на работа и да ускори тяхната производителност, с подобрено натоварване и пълна интеграция с нашата платформа от софтуер и услуги Ford Pro. Всичко това идва в SUV стилизиран пакет, който знаем, че клиентите харесват.”, добавя Шеп.

Първоначалното производство включва версии с дизелов и бензинов двигател на изцяло новия Transit Courier и бензинови версии на изцяло новия Tourneo Courier.

Електрическият E-Transit Courier, разкрит по-рано тази година, и E-Tourneo Courier ще влязат в производство през следващата година. Производството на електрическите версия е в линия с глобалния план на Ford за бързо разширяване на гамата от електрически автомобили, както и целта за постигане на нулеви емисии във всички продажби на автомобили в Европа до 2035 г.

Ford Transit Courier е единственият лекотоварен автомобил, който получава най-високата възможна оценка на Euro NCAP през 2023 г. Transit Courier постигна най-високия резултат в тестовете на Euro NCAP за безопасност на лекотоварни автомобили: 93%.

Специализираната програма на Euro NCAP за оценка на безопасността на лекотоварните автомобили обръща специално внимание на наличието на системи в помощ на водача - Transit Courier е единственият ван, който през 2023 г. получи платинено отличие. Той също така е първият, който печели това признание съгласно строгите нови тестове за безопасност, въведени по-рано тази година.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за нов генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024
Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024