Фотографът, който спечели Олимпиадата с полета на сърфиста Габриел Медина Снимка: © Getty Images / Jerome Brouillet—AFP/Getty

Фотографът Жером Бруийе ще запомни тази Олимпиада - ако Игрите раздаваха медали за най-добра снимка, французинът щеше да спечели златото с този кадър.

Камерата му улови полета на бразилския сърфист Габриел Медина по време на третия кръг от олимпийския турнир, който се провежда в Таити.

30-годишният Медина успява да се качи с шортборда си на една от високите вълни в океана и не може да скрие радостта си, докато "лети" над водата.

"Номер едно", показва на всички сърфистът с високо вдигнат показалец.

Номер едно е и снимката за спомен от този страхотен момент.

Медина също сподели фотографията на Жером Бруийе в своя профил в Instagram с цитат от Библията: "За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява".

Жером Бруийе получи огромно признание за успешното заснемане на кадъра още в третия ден от Олимпийските игри. Пред списание TIME той разказва, че всички фотографи са разпределени в две лодки, от които могат да снимат сърфистите.

Ако лодките са в правилни позиции, ако времето е хубаво, вълните са силни и светлината е подходяща - крайбрежието на Теахупо'о може да стане чудесна "площадка".

"Всичко останало е опит, тайминг и малко късмет! Това е разликата между една добра снимка и една велика снимка", казва той.

Според него - световният успех на това изображение се дължи както на неговите умения, така и на съобразителността на редактора в Agence France Press, който забелязва изключителната снимка и веднага я публикува.

Самият фотограф познава мястото много добре. Родом от Марсилия, преди 10 години той се премества да живее в Таити, след като се влюбва в острова по време на ваканция.

Сърфът е хобито му, но според него дори малките вълни край Теахупо'о са опасни за любителите. Името на селището се превежда приблизително като "Стената на черепите".

Познанието му за спорта също му помага да изчака правилния момент, в който Габриел Медина ще се оттласне от вълната. Бруийе казва пред "Гардиън", че е виждал как сърфистът прави подобни скокове, когато се радва на представянето си.

Фотографът споделя, че е бил шокиран колко бързо и скоростно се разпространява уловеният от него кадър. Доста бързо се появиха и шегите в социалните мрежи:


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Huawei представи 14 нови смарт часовника. Сред тях и за 24-часово следене на кръвното

И тази година Huawei избра Барселона, за да представи новите си смарт часовници

17:50 - 19.09.2024
Важно днес

ЕС праща 160 млн. евро на Украйна, взети от замразени руски активи

Средствата ще отидат за хуманитарна помощ и ремонти на енергийната инфраструктура

16:44 - 19.09.2024
Текстове от партньори

Player 0.0 е първото по рода си виртуално състезание за почитателите на F1®, в което най-добрият шофьор е този, който не пие

Участниците ще се състезават на специални симулатори за място на световния финал, където ще могат да се изправят срещу трикратния световен шампион във F1® и официален посланик на Heineken® 0.0 Макс Верстапен

16:31 - 19.09.2024
Култура

"Синелибри 2024": Ървин Уелш, "Добър ден, тъга" и още от програмата на кинофестивала

Билетите за всички филми от "Синелибри" вече са в продажба

14:54 - 19.09.2024
Бизнес

Съдът на ЕС оспори практиката за "най-добра цена" на Booking, която ограничава хотелиерите

Решението може да има по-широки последици за туристическия бранш

14:04 - 19.09.2024