Фотографът Рафал Милах идва в България за втория уъркшоп на BECA и Magnum Photos Снимка: © Рафал Милах / BECA

BECA и Magnum Photos организират втора работилница с документалния фотограф Рафал Милах.

Събитието ще се състои в периода 19 - 21 юли в "BECA Center of Visual Storytelling" (бул. "Васил Левски" 57). Събитието е част от поредицата уъркшопи, които фотографска академия BECA започна след обявяването на партньорството си със световноизвестната агенция Magnum Photos.

За първи път в България дойде бившият председател на агенцията Оливия Артър, която направи тридневна работилница по "Визуален сторителинг", а обучението породи огромен международен интерес.

Фотографският уъркшоп и тази година ще се фокусира върху умението на авторите да реализират своите проекти чрез множество медии като фотография, концептуално изкуство, книги, видео и изложби.

Със своя дългогодишен опит като визуален артист и фотограф Рафал Милах ще даде полезни знания и практически насоки на участниците. През последните десетилетия той работи върху дългосрочни проекти в Източна Европа, като изследва напрежението между обществото и структурите на властта. Тези теми Рафал представя в изложби и фотографски книги по целия свят.

В уъркшопа ще имат възможност да се включат 12 участници. Обучението е подходящо, както за напреднали фотографи, търсещи съвети в последните етапи на своите проекти, така и за начинаещи, които тепърва започват своята фотографска серия. Всеки участник ще има възможност да получи комплексна обратна връзка и да надгради своя авторски почерк.

Форма за кандидатстване можете да откриете тук.

Кой е Рафал Милах

Рафал Милах е роден Полша през 1978 г. и израства по време на разпадането на съветския блок. Преди да се влюби във фотографията, завършва графичен дизайн в Академията за изящни изкуства в Катовице. По-късно учи в Института по творческа фотография на Силезийския университет в Чехия, където в момента преподава.

Неговата работа разглежда теми от историята и се фокусира върху напрежението между обществото и структурите на властта. Въпреки че първоначално използва традиционна документална перспектива при създаването на своята фотография, по-късно отправя проектите си към по-концептуален подход.

Фотографиите му са били излагани в множество самостоятелни и групови изложби по света и са част от колекциите на MoMA Варшава, Центъра за съвременно изкуство в Полша и други международни институции.

Носител е на редица престижни награди, сред които World Press Photo в категория "Изкуства и развлечение", POYi Picture of the Year International, награда за авторска книга на фестивала Les Rencontres de la Photographie Arles и получава стипендия от полския министър на културата и националното наследство.

Милах също така е автор на 10 фотографски книги и съосновател на колективите Sputnik Photos и The Archive of Public Protests (APP). През 2018 г. е номиниран за член на Magnum Photos и 4 години по-късно става официално част от престижната фотографска агенция.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024