Фотографската изложба "Магнолии" обръща погледа към младите жени и тяхното израстване

Фондацията на фотографската академия BECA представя още една изложба от серията дебюти на млади фотографи - “Магнолии” на Валентина Владимирова. Събитието е част от дългосрочната инициатива на Фондацията да подкрепя развитието на талантливи фотографи и да насърчава тяхната творческа и професионална реализация.

"Магнолии" обръща погледа на публиката към живота на младите жени. Изложбата се стреми да открои нюанси от сложния процес на тяхното израстване и самоосъзнаване.

"Магнолии", фотографска изложба в BECA на Валентина Владимирова

Магнолиите са сред най-ранните цъфтящи растения появили се на Земята. Константа през вековете за множество поколения и култури, техните цветове често са определяни като символ на женствеността. В Япония магнолиите са метафора за дълголетие, поради способността им да оцеляват в тежки метеорологични условия. Още повече в Източната философия се смята, че магнолията активира изцеление в човешката душа и осъществява връзка между сърцето и висшия разум.

„Черно-белите кадри дават възможност на зрителите да се потопят в интимния свят на женското израстване и да преосмислят значението на красотата, свободата и достойнството. Валентина Владимирова разказва своята история през обектива като съчетава интереса си към човешката същност и психологията със сила на визуалния разказ.", казват от BECA.

Официалното откриване на изложбата ще бъде на 8 март от 19:00 ч. в бар "Синтензис" (бул. Васил Левски 57), където младата авторка ще разкаже повече за своя проект.

Валентина Владимирова, "Магнолии", BECA

Коя е Валентина Владимирова

27-годишната Валентина Владимирова е документален фотограф с бакалавърска и магистърска степен по психология.

Тя израства в София като дете на дърворезбар и физик. Детството ѝ е свързано с отношение към изкуствата и традициите. Спомня си, че именно любопитството ѝ към света я среща с фотографските книги, които имат качеството да доближат зрителя до непознати картини и събития. Още тогава фотографията се превръща в нейна неосъзната цел и страст, разказват от BECA.

Основна роля в живота ѝ обаче заема интересът към човешката същност. Това я отвежда към висше образование в областта на психологията. Тези години Валентина посвещава на себевглеждане и изследване на човешки истории, но винаги търси подходящия подход и език за презентацията им. Тогава тя се обръща към силата на визуалния дискурс и записва курс по документална фотография в BECA Before Creating Academy. Впоследствие завършва и "Мастър програмата" по фотография в BECA.


Предстоящата изложба „МАГНОЛИИ“ е част от дългосрочната инициатива на Фондацията BECA Foundation да подкрепя творческата реализация на дебютни изложби на млади фотографи. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, програма „Дебюти“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Джо Байдън след безредиците в университети: "Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос"

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024