Френски съдружник на Епстийн е открит мъртъв по същия начин като него - в затворническата килия Снимка: © Жан-Люк Брюнел (най-вдясно) / US Attorney's Office

Един от близките сътрудници на покойния американски финансист и извършител на сексуални престъпления Джефри Епстийн е намерен мъртъв в затворническата си килия в Париж.

Модният агент Жан-Люк Брюнел е открит обесен в килията си в затвора "Ла Санте" в 01:00 ч. след полунощ в събота, съобщиха от прокуратурата пред BBC.

76-годишният мъж е бил в ареста в продължение на повече от година, тъй като е бил разследван по подозрения в изнасилване и трафик на малолетни с цел сексуална експлоатация, тоест е бил част от мрежата на Епстийн. Брюнел отричаше да е извършил каквото и да било нарушение на закона.

Джефри Епстийн беше задържан през 2019 и на 10 август същата година бе открит мъртъв по същия начин - в килията си в нюйоркски затвор. Медицинската експертиза показа, че смъртта му е настъпила след самоубийство чрез обесване. Тогава финансистът още не се беше изправил пред второто си дело.

Адвокатите на Брюнел заявиха, че той е бил "съкрушен" от обвиненията, и атакуваха "медийно-съдебната система" за случващото се с клиента им.

Брюнел е съосновател на френската модна агенция Karin Models през 1977 г., както и на MC2 Model Management в САЩ, която е била финансирана от Епстийн.

Агентът беше задържан на парижкото летище "Шарл дьо Гол" през декември 2020 г., когато се опита да се качи на полет за Сенегал. Арестът му бе част от френско разследване на обвиненията срещу Епстийн в трафик на хора и сексуални посегателства, което се фокусираше върху потенциални престъпления, извършени срещу френски граждани.

Прокурорите заподозряха Брюнел в изнасилване, сексуално посегателство и сексуален тормоз на множество малолетни и възрастни. Също така беше заподозрян, че е транспортирал и настанявал млади момичета за мрежата на Епстийн.

Жертвите на насилието на модния агент изразиха разочарованието си от новината за смъртта му. Нидерландската бивша моделка Тисия Хюисман, която твърди, че Брюнел я е дрогирал и изнасилил, когато е била на 18 години, не може да приеме факта, че жените като нея никога няма да получат своя ден на възмездие в съда.

"След повече от две години и половина борба за справедливост, откакто докладвах за Брюнел през септември 2019 г., е огромно разочарование, че той никога няма да се изправи пред съдия", казва тя пред BBC.

Една от основните обвинителки на Епстийн - Вирджиния Джуфреи която твърди, че е била принудена да прави секс с Брюнел, заяви: "Разочарована съм, че не успях да се изправя срещу него в последния съдебен процес, за да му потърся отговорност, но съм доволна, че успях да свидетелствам лично миналата година, за да го задържа в затвора".


Принц Андрю сключи споразумение с жената, която го обвини в сексуален тормоз

Присъдата на Гилейн Максуел е под въпрос заради странната изповед на член от съдебното жури


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Футбол и политика в стил "Орбан": "Газпром" преговаря да е спонсор на "Ференцварош"

Сделката не е официално обявена, но според унгарски медии е в напреднал етап

13:22 - 23.04.2024
Важно днес

Нинова видя "зависимости" на Елена Йончева, след като ДПС я номинира за евродепутат

Бившата журналистка още не е казала дали ще приеме номинацията

12:12 - 23.04.2024