"Furiosa" дебютира на Кан с 8-минутни овации за Аня Тейлър-Джой и Крис Хемсуърт Снимка: © Getty Images

Девет години след дебюта на "Mad Max: Fury Road" (Лудия Макс: Пътят на яростта) режисьорът Джордж Милър отново е във вихъра си. Петата част на неговата екшън поредица, озаглавена "Furiosa", дебютира на филмовия фестивал в Кан в сряда вечерта и беше посрещната с близо 8-минутни овации.

Това се случи в присъствието на Милър и звездите на филма Аня Тейлър-Джой и Крис Хемсуърт.

Тейлър-Джой изпрати въздушни целувки към камерата в кино салона, докато ръкоплясканията продължаваха, и се поклони пред ентусиазираната публика. Хемсуърт изглеждаше просълзен от възторжената реакция на зрителите.

"Работихме много усилено по този филм и ще бъде много интересно да видим вие какво мислите. Благодаря ви, че ни приехте", каза Милър в кратко обръщение към публиката.

Действието във филма се развива в постапокалиптичен свят преди събитията от "Mad Max: Fury Road" , а Тейлър-Джой поема главната роля от Чарлийз Терон. В началото на филма младата Фюриоза е отвлечена и хвърлена в затвора от група бандити, водени от военачалника Дементус (в ролята е Крис Хемсуърт).

Историята разказва за младата Фюриоза преди срещата ѝ с Лудия Макс. Докато светът се разпада, тя е отвлечена от Зеления оазис на Майките и попада в ръцете на военачалника Дементус. В крайна сметка лоялността ѝ не се свързва с никого и тя се среща с мистериозен воин насред Пустошта, като двамата се съюзяват, за да вземат в свои ръце ценна стока - петрол.

Премиерата на най-новия филм на Милър идва точно девет години след дебюта на четвъртата част от франчайза на френския фестивал.

Очакванията за успеха на "Furiosa" са огромни, като се има предвид, че "Mad Max: Fury Road" получи възторжени отзиви, спечели 379 млн. долара в световен мащаб и беше номиниран за "Оскар" в 10 категории, от които спечели шест.

През април Милър заяви, че продължава да прави филми за сагата Лудия Макс, "защото те са много пристрастяващи". Най-новата част, която дебютира в Кан, много скоро ще може да се гледа и по кината - световната премиера е на 24 май.

Няколко други филми направиха своя дебют в сряда в Кан в различни секции. В конкурсната програма се отличи "The Girl with the Needle" на шведския режисьор Магнус фон Хорн - мрачна история за чудовищно престъпление в Дания след Първата световна война.

Още един филм, за който се говори в Седмицата на критиката е “Ghost Trail (Призрачна пътека) на Джонатан Миле. Това е завладяваща, скръбна детективска история за изгнанието, с Адам Беса в ролята на сирийски бежанец, който издирва бившия си мъчител във Франция.

Кан 2024: Всички погледи са към звездите от журито и Мерил Стрийп


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Всички очакват... новата книга на Малкълм Гладуел

Първата му книга "Повратна точка" се превърна в абсолютна сензация

18:37 - 28.09.2024
Важно днес

Има арестуван за стрелбата в бар в Халкидики

Смята се, че арестуваният е изиграл ключова роля в събитията от 16 август.

15:16 - 28.09.2024
Важно днес

Назарян обяви готовност да свика извънредно заседание, ако депутатите имат желание

Последното заседание на 50-ото Народно събрание приключи позорно

14:52 - 28.09.2024
Важно днес

Русия удари два пъти за минути болница в Суми. Има загинали и ранени

По време на атаката в болницата е имало 38 души медицински персонал и 86 пациенти

10:46 - 28.09.2024
Важно днес

Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала е ликвидиран (Обновена)

Израелските военни съобщават за ликвидирани двама високопоставени командири на "Хизбула"

09:54 - 28.09.2024