Футболен мач и шествие за Украйна затрудняват движението в София днес Снимка: © Getty Images

Движението в центъра на София в следобедните часове в четвъртък ще бъде особено затруднено, а полицейското присъствие ще е засилено. Причината за това е провеждането на две големи събития.

Едното е футболният мач между "Левски София" и "Айнтрахт Франфурт", който ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски" от 20:00 ч. Срещата е част от европейския футболен турнир "Лига на конференциите".

Столичната дирекция на МВР е засилила мерките за сигурност и заради притеснения от ново напрежение около Паметника на Съветската армия. Миналата седмица футболни фенове организираха изненадваща акция срещу монумента като хвърляха димки, а след това счупиха плочата на паметника. Там в момента все още има незаконен палатков лагер, разпънат от хора, които протестират срещу демонтирането на обекта.

Второто събитие, заради което се изисква по-засилено полицейско присъствие, е шествие, с което ще бъде отбелязан националният празник на Украйна - Денят на нейната независимост от СССР. В Градската градина на столицата е организирана благотворителна инициатива, а от 19 до 20 ч. ще има и шествие.

То ще тръгне от района на градинката на площад "Възраждане", където е паметникът на украинския поет Тарас Шевченко,и ще продължи по бул. "Ал. Стамболийски" и площад "Св. Неделя".

По повод украинския празник фасадата на Народен театър "Иван Вазов" ще светне в цветовете на украинското и българското знаме. Пред театъра ще има и музикална програма.

От Министерството на вътрешните работи предупреждават, че заради двете събития движението в централанта част на столицата може да е затруднено, затова то препоръчва на шофьорите да използват обходни маршрути.

Полицията призовава и футболните фенове, и участниците в шествието да спазват обществения ред.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Певицата Роксана се оказа водач на листа от партията на Радостин Василев

Наричат я още Кралицата на ромската музика

18:00 - 08.05.2024
Важно днес

Лондон гони руския военен аташе, няма да търпи действията на Москва

Ще бъде отнет и дипломатическият статут на някои руски имоти

17:32 - 08.05.2024
Европейски дневници

Пловдив посреща роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 3: Пловдив - проследете събитието на живо

16:46 - 08.05.2024
Живот

Потребител на Firefox държи 7400 отворени "таба" от години. И не планира да ги затвори

Браузърът не натоварва оперативната памет на компютъра, казват от Mozzila

16:02 - 08.05.2024
Важно днес

САЩ дават 10 млн. долара за залавянето на руски хакер

Негова група е натрупала огромни печалби от откупи след кибератаки

14:09 - 08.05.2024