Samsung представи трите най-нови модела от серия с флагманите Galaxy S24 и показа, че дефиницията "умен телефон" вече е тотално променена.

AI e технологията, която занапред ще определя конкурентното предимство в бизнеса с мобилни устройства (и не само).

А при Galaxy S24 изкуственият интелект е навсякъде - буквално във всяка полезна функция на телефона, включително в добрите стари гласови обаждания.

Цялата серия S24 разполага с новите улеснения на Galaxy AI, а Samsung обещават, че ще пуснат поне една част от тях и на по-стари устройства като сериите S23, Z Fold 5, Z Flip 5 и Tab S9.

Ето какво умеят новите флагмани на компанията по отношение на фотография и обработка на снимки и видео:

  • Редактиране на снимки: можете да очертаете в кръг определен обект в снимката си и автоматично да го изолирате, да промените размера му, да го преместите на друго място или изцяло да го премахнете от снимката, без да се компрометира качеството.
  • Допълване на липсващите елементи в снимката: ако искате да наклоните изображението, така че да зададете нова линия на хоризонта, досега се налагаше да изрежете периферните части от нея. Сега обаче Galaxy AI не трие нищо - а генерира подходящ "пълнеж" по новите ръбове, така че те да пасват на вашата оригинална снимка.
  • Slow Motion Video: независимо как сте снимали дадено видео, телефонът може да го преобразува в slow motion запис със 120 фрейма в секунда, като интерполира липсващите кадри.
  • Още по-лесно търсене в Google: В произволно изображение можете да очертаете в кръг даден елемент и да го пуснете за самостоятелно търсене.

Превод в ефир от Galaxy AI:

  • Новите телефони от серията S24 могат да превеждат автоматично по време на телефонни разговори от / на 13 езика - вкл. английски, китайски, немски, френски, италиански, испански.
  • Както вие можете да чувате превода на думите на събесеника си, така и той ще чува вашите думи на своя роден език, когато S24 го преведе.
  • Live Translate позволява да изберете тембъра и скоростта на изговарянето, както и да заложите настройката за директен превод към определен човек в списъка ви с контакти - така че да се задейства винаги когато се чуете с него по телефона.
  • Ако ви предстои пътуване в испаноезична държава, например, можете да активирате Live Translate и да го ползвате, когато се обаждате за такси или говорите с местния си домакин на родния му език.
  • Засега функцията е малко бавна - предполага известно изчакване, докато събеседникът ви изговори своята мисъл и AI я повтори на вашия език, но изглежда като полезна настройка за хора, които имат активни контакти с чужденци.
  • Тази услуга с "превода в ефир" е вградена в телефона и вероятно няма да бъде достъпна за по-старите устройства. Но редактирането на изображения и клипове, което се случва в cloud, вероятно ще бъде пуснато в миналогодишните модели към средата на 2024.

Автоматични преводи има и в новата опция за преобразуване на глас в текст през Voice Recorder-а на Samsung, която добавя и етикет с името на съответния говорител.

Клавиатурата също е обновена, така че да подсказва текст според това дали пишете свободно съобщение до някой приятел или по-официална професионална комуникация.

Notes също има възможност да форматира и обобщава съдържанието на страници с текст, подобно на по-известните езикови модели като ChatGPT.

Къде е уловката? Samsung казват, че всички AI-услуги ще могат да се ползват безплатно от потребителите на S24 до края на 2025 г. Не е ясно дали след това ще бъдат достъпни само с платен абонамент.

Samsung S24 започва от 799 долара, S24 Plus e 999 долара, а S24 Ultra, който идва с S-Pen и подобрена камера, e 1299 долара.

Първите доставки ще започнат на 31 януари. Предварителните поръчки вече са отворени.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024
Технологии

Apple обмисля важно решение за следващия си iPhone: как да вкара изкуствен интелект

Технологичният гигант обаче вече има конкуренция на пазара по този въпрос

16:53 - 28.04.2024
Важно днес

Илхан Андай: Елена Йончева е ефектен трансфер за ДПС, но тя е бомба със закъснител

Според журналиста Илхан Андай номинацията на Йончева не е най-доброто, но е необходимото за ДПС

16:10 - 28.04.2024
Живот

Волейбол под Айфеловата кула и коне във Версай. Париж вече се подготвя за Олимпийските игри

Само на няколко метра от Айфеловата кула вече се строи временен стадион за плажен волейбол

14:45 - 28.04.2024
Важно днес

Борисов: Мои противници на тези избори не са ПП-ДБ, а "Възраждане" и БСП

Борисов е готов ГЕРБ да управлява, но с "наши премиери и министри"

12:20 - 28.04.2024
Важно днес

Журналисти са арестувани в Русия заради сътрудничество с екипа на Навални

Двамата журналисти са обвинени в "екстремизъм"

11:30 - 28.04.2024
Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024