Снимка: © Unsplash

Гърция ще отмени задължителната 7-дневна карантина за пристигащите от държави от Европа. Мярката ще отпадне от понеделник, 19 април, съобщава БНР, като цитира икономическия съветник на гръцкия премиер Алексис Пателис. Още пет държави ще получат право на по-лесен достъп до страната: САЩ, Великобритания, Израел, Сърбия и ОАЕ.

Пътуващите все пак ще трябва да покажат сертификат, че са имунизирани с 2 дози от ваксините срещу Covid-19 или че имат отрицателен PCR-тест за коронавирусна инфекция, направен 72 часа преди пристигането.

Туристите също ще бъдат задължени да спазват местните противоепидемични мерки, които са значително по-строги от действащия режим в България например. 

От понеделник ще бъдат отворени и летищата на островите в Гърция за международни полети. 

В момента Гърция изисква задължителна карантина за пътниците, независимо от резултата на PCR-теста. Страната се намира в локдаун от ноември 2020 г. заради новата вълна на епидемията, но се надява, че ще може да даде начало на своя летен сезон още на 14 май.  


България се справя по-добре от Гърция с Covid-19? Верно ли?Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети