"Газ не открихме в интерконектора": Вицепремиер се оплака от недовършено строителство на гръцката връзка

Вицепремиерът Христо Алексиев се оплака, че строителството на газовата връзка още не е довършено независимо от уверенията на предходното правителство, че обектът вече е готов за Акт 15 и Акт 16 до края на месеца.

Алексиев продължава да няма яснота за сроковете, в които строежът ще е готов - стана ясно, че остава недовършена една от сградите, в които ще се управлява интерконекторът.

"Ние днес газ не открихме в интерконектора, открихме неприключили строителни работи. Правим всичко възможно това да бъде факт", каза той, като заяви, че очаква днес изпълнителят на обекта да му предостави график с точни срокове.

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков обяви, че всеки ден ще се правят проверки по строителството, а надзорникът "буквално ще получи офис" в ДНСК.

"Докато строителят си довършва недовършените строителни дейности, искаме колегите от строителния надзор и ДНСК да проверят всички документи по довършените дейности, за да няма забавяне впоследствие. Когато строежът бъде готов, да имаме на следващия ден приемателна комисия и въвеждане в експлоатация", каза Шишков.

Той описа състоянието на строежа като "една луксозна сграда с мебели, в която обаче няма ток и няма хубав достъп до нея".

Шишков също отказа да коментира крайни срокове за пускането на интерконектора.

Алексиев анонсира, че в четвъртък щабът ще обяви нови мерки за стабилизиране на финансовото състояние на "Булгаргаз", които според него нямат възможност да се разплататят с който и да било доставчик към момента.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024