Шеги за Хелоуин и тикви размениха Георги Любенов и Искрен Митев в ефира на БНТ Снимка: © Screenshot

"Господин Митев, вие харесвате ли Хелоуин?". Такъв въпрос задава водещият на БНТ Георги Любенов към своя гост в студиото - депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Искрен Митев.

Запитването му е меко казано необичайно, тъй като не само честването на Вси светии беше преди повече от две седмици, но само до преди минути събеседникът му е говорил за най-обсъжданата в момента тема - промените в Изборния кодекс и опитите за връщането на хартиената бюлетина от страна на ГЕРБ, ДПС и БСП.

Все пак Митев решава да отговори: "Това е един интересен повод хората да влязат в различна роля. Това е един празник, който все пак не е български. Има български празници, които харесвам повече от Хелоуин".

Оказва се обаче, че Любенов изобщо не се интересува от мнението на депутата за празника, а просто се опитва да цитира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Питам ви дали харесвате Хелоуин, защото вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов произнесе една твърде интересна метафора,свързана с Хелоуин. Каза, че "Промяната" са като деца на Хелоуин - когато получават лакомство, те са доволни. Ако обаче ако не получат лакомство, правят пакост", казва той.

Водещият продължава, като пита Митев дали "харесва тази метафора" и дали депутатите от "Продължаваме промяната" се държат като "деца на Хелоуин". Въпросът му почти припокрива изказването на Борисов от петък, в което той критикува членовете на ПП, че се държат безотговорно и искат лакомства, Gemcorp, батерийки, туй-онуй".

Странното запитване обаче не провокира Искрен Митев. Той успява да реагира със собствена "интересна" реплика: "Харесва ми тази метафора, защото я направи човек, който в медиите често наричат "тиква". Аз свързвам Хелоуин с тиквите, а тиквите, знаете - те ги издълбават и стават фенери".

"Може би единствената асоциация на Хелоуин, която мога да направя с изявлението на човека, който цитирахте, е неговият прякор - тиква - като един образ, който се опитва да плаши гражданите с много страшни неща, а всъщност е един осъден лъжец", казва в отговор Митев.

Това не е първият път, в който водещият на БНТ показва интерес към изказванията на депутати от ГЕРБ. Миналата събота той прояви такъв и след интервюто си с депутата от партията Делян Добрев, когато му се "извини" за някои от въпросите, които не му е задал.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

СЕМ не успя да избере свой нов председател след четири поредни гласувания

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024
Важно днес

Цензура или скъп хонорар? За какво е последният медиен скандал в Италия

Италиански писател обвинява RAI и Джорджа Мелони, тя пусна спорната му реч във фейсбук

08:19 - 25.04.2024
Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024