Журналистът от "24 часа" Георги Милков е най-новото лице на БНТ - той ще води предаването "Религията днес", което влиза в програмната схема на мястото на "Вяра и общество" на Горан Благоев. 

Досегашният водещ коментатор по въпросите на религията в националната телевизия беше свален от ефир, след като стана учредител на партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България".

Георги Милков е дългогодишен наблюдател на международната политика в "24 часа", бил е военен кореспондент и е главен редактор на сп. "Гео". Той беше един от журналистите, които отразяваха делото срещу българските медици в Либия. В периода между 2015 и 2018 г. Милков водеше съботното публицистично предаване на БНТ "Плюс това" с Милена Цветанска. 

„В последните месеци екипът ни работи за утвърждаване на предаванията в есенния сезон. Усилията ни са насочени към повишаване на качеството на продукциите на БНТ при спазване на принципа на независимост и безпристрастност. Предавания за образование, религия и история категорично имат своето място в обществения ефир. Затова поканихме професионалист като Георги Милков, който има задълбочен интерес към религиите и традициите. Вярваме, че опитът и харизматичната му личност ще помогнат да го реализира успешно“, казва Ивайло Огнянов, програмен директор на БНТ1. 

БНТ сваля от ефир Горан Благоев и "Вяра и общество"

Според съобщението на БНТ - новото предаване ще бъде с образователен характер, като "предимство ще имат рубриките, посветени на историята и настоящето на православието като традиционно вероизповедание в България". 

"В предаването ще гостуват хорови формации и състави, представящи шедьоври на православната музика. Ще бъдат разглеждани различни аспекти на християнската култура и изкуство. Ще се развива и рубриката „Под едно небе“, представяща отделните религиозни вероизповедания в България. Тя ще се реализира от регионалните телевизионни центрове на БНТ в страната", се казва в информацията. 

Новото предаване ще се излъчва от 16 ч. в събота по БНТ1. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Надежда Йорданова: Има сигнали срещу Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му

"Събираме още данни, за да се задействаме с отстраняването на главния прокурор", каза министърът

Джокович: Ще съдействам на властите, не исках фокусът да пада върху мен

Премиерът на Австралия защити решението на съда да депортира сърбина

Петков: Ще обявим парите от министерства и агенции към медии

Премиерът коментира здравните мерки, бунта на "Възраждане", темите за цената на енергията и Северна Македония

Делът на положителните Covid-тестове остава над 16% за денонощие

Ваксинационната кампания се е забавила в събота

Том Холанд се съблича в реклама на Prada

В кампанията ,,In the mood for Prada" участва и актрисата от ,,Еуфория" и транс модел Хънтър Шейфър

БЛС се възмути от включването на Атанас Мангъров в работна група за Covid

"Давайки се гласност на определени личности, чийто тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения"

"Най-мразеният човек в Америка" е осъден за оскъпяването на животоспасяващо лекарство с 5000%

Мартин Шкрели ще трябва да върне 64,6 млн. долара и получи доживотна забрана за работа във фармацевтичната индустрия