Георги Милков заменя Горан Благоев с "Религията днес" по БНТ

Журналистът от "24 часа" Георги Милков е най-новото лице на БНТ - той ще води предаването "Религията днес", което влиза в програмната схема на мястото на "Вяра и общество" на Горан Благоев.

Досегашният водещ коментатор по въпросите на религията в националната телевизия беше свален от ефир, след като стана учредител на партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България".

Георги Милков е дългогодишен наблюдател на международната политика в "24 часа", бил е военен кореспондент и е главен редактор на сп. "Гео". Той беше един от журналистите, които отразяваха делото срещу българските медици в Либия. В периода между 2015 и 2018 г. Милков водеше съботното публицистично предаване на БНТ "Плюс това" с Милена Цветанска.

„В последните месеци екипът ни работи за утвърждаване на предаванията в есенния сезон. Усилията ни са насочени към повишаване на качеството на продукциите на БНТ при спазване на принципа на независимост и безпристрастност. Предавания за образование, религия и история категорично имат своето място в обществения ефир. Затова поканихме професионалист като Георги Милков, който има задълбочен интерес към религиите и традициите. Вярваме, че опитът и харизматичната му личност ще помогнат да го реализира успешно“, казва Ивайло Огнянов, програмен директор на БНТ1.

БНТ сваля от ефир Горан Благоев и "Вяра и общество"

Според съобщението на БНТ - новото предаване ще бъде с образователен характер, като "предимство ще имат рубриките, посветени на историята и настоящето на православието като традиционно вероизповедание в България".

"В предаването ще гостуват хорови формации и състави, представящи шедьоври на православната музика. Ще бъдат разглеждани различни аспекти на християнската култура и изкуство. Ще се развива и рубриката „Под едно небе“, представяща отделните религиозни вероизповедания в България. Тя ще се реализира от регионалните телевизионни центрове на БНТ в страната", се казва в информацията.

Новото предаване ще се излъчва от 16 ч. в събота по БНТ1.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Ремонтът" на Паметника на Съветската армия завърши с надпис "Демонтаж"

Червена боя отново заличи "благодарствения" надпис към СССР

13:05 - 31.03.2023

Русия иска да разменя храна в замяна на оръжия със Северна Корея

Русия ще изпрати делегация в Северна Корея, за да ѝ предложи храна в замяна на оръжия, твърди САЩ

12:06 - 31.03.2023

ActiveBeauty.bg – новото онлайн списание на dm

Нещо приятно и смислено, с бързи съвети за успех в най-сложната галактическа мисия - “Мисия жена”, е новото онлайн списание на dm - ACTIVE BEAUTY.

11:26 - 31.03.2023

Емил Боев е намерен мъртъв край Перник след 2 месеца в неизвестност

Тялото на 25-годишния Емил Боев е намерено край водем до Перник, съобщава БНТ

10:52 - 31.03.2023

12 проекта по конкретен бизнес казус предизвикват стажантите на Lidl

До 15 май всички студенти могат да кандидатстват в стажантската програма на веригата

10:23 - 31.03.2023

"Тренд": Не е ясно кой ще победи на изборите и кой ще е трети, но БСП е със сигурност пета

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са в битката за първото място, а ДПС и "Възраждане" в тази за третото

09:30 - 31.03.2023