ГЕРБ "може да не внесе кабинета" заради разрива между Доган и Пеевски Снимка: © Народно събрание

Посланието на Ахмед Доган към ДПС, задочно изпратено от Рамадан Аталай, да не се подкрепя кабинет на ГЕРБ, може да обърне целия сценарий за избор на проектоправителство.

Това допусна бившият министър на земеделието Мирослав Найденов в студиото на bTV минути след като Аталай публично заговори за разрив между Доган и Пеевски и изрично разпореждане на почетния председател на ДПС да не се гласува за кабинет на Росен Желязков.

"Ако групата на ДПС не излезе единна, мисля, че е възможно ГЕРБ въобще да не внесат кабинета. Нужна е определена аритметика", каза Найденов в сутрешния блок на bTV.

Журналистът Илхан Андай (близък до Делян Пеевски) не отрече, че има противоречия между Доган и новия лидер на партията. Той на практика потвърди и че Рамадан Аталай има много близка връзка с Ахмед Доган.

Според него - не ставало дума за разрив, а за "разговор между един по-агресивен лидер и един по-сантиментално гледащ пенсиониран почетен председател".

"Почетният председател е предложил Рамадан Аталай на всяка цена да стане зам-председател на ПГ, Филиз Хюсменова да стане зам.-председател на Народното събрание. Пеевски е казал, че не може това да се случи", каза Илхан Андай.

Малко по-рано Аталай даде сензационно интервю пред bTV, в което описа как Делян Пеевски се разпорежда с ДПС като с "лична фирма" и как Ахмед Доган е поискал двойното съпредседателство да се върне като принцип на управление - т.е. да не може един човек сам да решава как ще се управлява партията.

Според Аталай това писмо е довело до прекъсване на контактите между Пеевски и Доган.

Участието му в студиото беше последвано от странно пряко включване от Народното събрание, където бяха събрани представители на областната структура на ДПС - Пловдив, за да поискат оставката на депутата (водач на листата от региона).

Журналистът Илхан Андай, който пръв беше съобщил информацията за решението за отстраняване на Рамадан Аталай, обяви, че това щяло да е последното интервю на народния представител като лице на ДПС и дори намекна, че предстои службите да се заемат с разследвания на бизнес интересите му.

Илхан Андай също потвърди, че Аталай е близък до Ахмед Доган и има "свободен достъп до Сарая".

"Аталай е човекът, който свали Мустафа Карадайъ с прекалено много информация до г-н Доган, който живее много изолирано", каза още той.

"Доган определено не е във форма, Доган взривява ДПС", каза Илхан Андай.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът отказа да разгледа иск на държавата срещу Васил Божков за близо 630 млн. лв.

Даден е ход на първото голямо наказателно дело срещу бизнесмена

18:34 - 05.07.2024
Важно днес

Охранител на "Делта гард" е пребил млад мъж в "Кайт бар" на Къмпинг Градина

От бара потвърждават за "превишени права и безразсъдно поведение на служител от охранителна фирма"

17:05 - 05.07.2024
Спорт

УЕФА отстранява турския голмайстор Демирал за два мача от Евро 2024 след скандал

Мерих Демирал ще пропусне мача от четвъртфиналите в събота

17:04 - 05.07.2024
Важно днес

Как "Здрави момчета с черни тениски" контролират движението на Дунав мост-2

Шофьорите са отклонявани от пътя, за да спрат на частен паркинг срещу такса

16:13 - 05.07.2024