ГЕРБ няма да участва в мнозинство около ДБ, но ще подкрепя "всички антикорупционни инициативи" Снимка: © Народно събрание

ГЕРБ даде нова заявка за сближаване с предложенията на "Демократична България" за гласуване на "антикорупционна" програма за работа на Народното събрание в безвремието, създадено от неспособността за избор на правителство.

"Ние няма да участваме в мнозинство, което да подкрепи правителство с втория мандат. Но ще подкрепим всички антикорупционни инициативи, ако има сформирано мнознинство - както с втория, така и с третия мандат", каза Росен Желязков на брифинг в Народното събрание.

Той и Деница Сачева отказаха да отговарят на журналистически въпроси след срещата с ДБ.

Желязков все пак поздрави депутатите от коалицията за "смелостта да търсят варианти за мнозинство".

ГЕРБ смята седемте предложения за "твърде нишови", като обмисля да вкара и свои собствени проекти - като нов закон за отнемане на незаконно придобитото имущество и промени в законодателството за обществените поръчки.

Желязков все пак отправи предупреждение към ПП-ДБ:

"Само мнозинство, което може да избере изпълнителна власт, дава живот на това Народно събрание. Не трябва да се натоварва президента като властелин на времето, който да решава колко и докога да работи парламентът", каза той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024