ГЕРБ привлече в листите си бившия шеф на предизборния щаб на ДСБ Стоил Яков

Бившият председател на предизборния щаб на "Демократи за силна България" Стоил Яков е кандидат за депутат от листите на ГЕРБ в Бургас за изборите на 2 октомври.

Яков беше член на националното ръководство на ДСБ през 2017 г., като между 2015-2016 г. беше председател на съвета на директорите на държавната военна компания "Терем", докато партията беше част от коалиционното мнозинство зад кабинета "Борисов 2".

На изборите за 44 Народно събрание той беше водач на листата на коалицията около ДСБ "Нова република" в Бургас и ръководеше предизборния щаб. Кампанията се запомни с разделението между новосъздадената "Да България" и ДСБ, което доведе дотам, че нито една от двете партии не успя да прескочи 4-процентовата бариера и останаха без парламентарно представителство до 2021.

Сега той е поставен на седмо място в списъка с кандидат-депутати на ГЕРБ, воден от Жечо Станков (бивш зам.-министър на енергетиката). Бившият водач на ГЕРБ в региона Любен Дилов е на второ място. Галя Желязкова, Андрей Рунчев, Адам Адамов, Румен Ангелов попълват останалите водещи позиции в листата.

На последните парламентарни избори ГЕРБ за първи път не успя да спечели първо място в Бургас, като взе само три мандата от 2 МИР. Лидерството беше за "Продължаваме промяната", които получиха четири депутатски места.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024