ГЕРБ ще има собствен кандидат за кмет на София, но името му остава в тайна

ГЕРБ няма да подкрепи независима кандидатура за кмет на София, а ще има собствена номинация за мястото на Йорданка Фандъкова.

Това каза самата тя в интервю за Nova News в деня, в който Изпълнителната комисия на партията трябваше да утвърди всички кандидатури за кметове и съветници в страната.

Досега обаче няма публична информация за предложенията в София, Пловдив и Варна, където залогът е най-сериозен.

На въпрос дали ГЕРБ може да застане зад човек като проф. Вили Лилков, тя отхвърли този вариант.

"ГЕРБ ще има собствена, силна кандидатура, със сигурност, която да може да продължи промяната на града с качествата, които има", каза Фандъкова.

Тя не отрече, че са обсъждани имена на хора като действащият председател на СОС Георги Георгиев, председателя на НС Росен Желязков (бивш секретар на Столична община от времето на Бойко Борисов) и неврохирурга проф. Николай Габровски, който беше неуспешно издигнат за кандидат-премиер от ГЕРБ през 2022.

"Всички колеги, за които говорим имат своите силни страни, те са изключително опитни. Познават града, а това за мен е най-важното. Надявам се, че кандидатите ще са хора, които познават проблемите на града и ще знаят решенията. В кампания много приказки се изговарят, но реализацията след това изисква и познания, и опит, и енергия", каза Йорданка Фандъкова.

Тя не коментира дали смята да остане в политиката след края на четвъртия ѝ мандат начело на Столична община - но отхвърли вариант, при който може да стане министър в кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ.

"Аз имам още месец и половина много сериозна и тежка работа, за да оставя в наследство подготвени проекти и да продължи работата за града. Когато приключа в края на октомври, тогава ще мисля за това какво ще правя занапред. Има достатъчно работа и възможности", каза тя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024